StoryEditor
Prostorijakreativna splićanka

Novi život odbačenog namještaja: krenula je sa slikom za kćer i od tada se nije zaustavila...

Piše PSD.
6. svibnja 2014. - 14:07
Malo mašte i spretne ruke mogu učiniti čuda. Upravo to vrijedi u slučaju 34-godišnje Vedrane Parović iz Splita koja je prije dvije godine, sa željom da svojoj kćeri izradi slike za sobu, probudila onu umjetničku crtu u sebi i od tada se nije zaustavila.

Štoviše, kreativna faza samo se intenzivirala, pa je Vedrana u stanju zaista udahnuti novi život svemu što dotakne, od kojekakvih krpica, pa do odbačenog namještaja.

- Upravo sam završila obnovu jedne stare fotelje koju sam pronašla na Brdima kraj kontejnera. Namučila sam se, posebice oko tapeciranja, ali se isplatilo. Ljudi zaista svašta bacaju, a ja opet imam taj poriv sve prigrliti i osvježiti na svoj način, kaže nam Vedrana, samouka umjetnica koja uživa u svojoj maloj stvaralačkoj oazi mira, usklađujući je s roditeljstvom, poslom, kućanskim obvezama.

No, kada čovjek nađe mir u sebi, sve se može, pa tako Vedrana neprestano nešto obnavlja, oživljavajući ono što su drugi odbacili.

- U svemu vidim potencijal. Volim davati novi život starom namještaju te izrađivati razne kućanske dekoracije. Volim bajke, vile, najviše volim Tolkiena, zatim starine i boje, kao i filmove, što i prenosim na svoje radove mix media tehnikom koja uključuje slikanje akrilnim bojama, drvenim bojama, decoupage, kolaž, sve na platnu ili na drvu.

Volim se “igrati” i sa scrapbookingom odnosno ukrašavanjem fotografija. Izazov mi je sve, od male teglice ili limenke, pa do starog ormara - priča nam Vedrana koja svoja umijeća nesebično dijeli s “ostatkom svijeta” pišući tutorijal na omnis art portalu, a svoje radove predstavlja tek preko Facebook stranice Hobby T art.

- Naravno da bi bilo lijepo živjeti od vlastite kreativnosti, no za sada se ne zamaram s tim. Svaki slobodan trenutak provodim slikajući za kuhinjskim stolom ili u improviziranoj “radionici”, bojajući kakav stolić ili noćni ormarić.Opušta me i kad po četiri, pet sati čistim stari komad namještaja nađen na ulici. Sve zaslužuje novi život!

Merien Ilić, foto: Jakov Prkić  /Cropix
#VEDRANAPAROVIć#KREATIVNIKANTUN

Izdvojeno