StoryEditor
Prostorijaotkačena kolekcija

Kad se susretnu glamurozna ulična moda i namještaj....

Piše PSD
1. travnja 2016. - 16:57
GILTIG ograničena kolekcija

Glamurozna ulična moda i namještaj susreću se u ograničenoj kolekciji Giltig modne dizajnerice Katie Eary
Kolekcija Giltig rezultat je suradnje s londonskom dizajnericom muške odjeće Katie Eary, a radi se o prvoj u nizu suradnji tvrtke Ikea i modnih dizajnera.

Kolekcija je bazirana na digitalno tiskanim uzorcima, a sastoji se od tekstila za dom i otkačenog posuđa upadljivih i živahnih motiva.

„Kolekcijom Giltig, Ikea je zakoračila na posve nov teritorij. Riječ je o prvoj u nizu Ikea kolekcija nastalih u suradnji s modnim dizajnerima koje nam omogućuju istraživanje novih načina razmišljanja. Modni dizajneri stalno iznova promišljaju sebe i svoj rad, a navikli su biti predvodnicima u razvoju boja i oblika.Zato od njih možemo mnogo naučiti o bojama, printevima, uzorcima i oblicima“, pojasnio je suradnju Henrik Most, kreativni voditelj u kompaniji Ikea of Sweden koja se bavi razvojem i dizajnom Ikea asortimana.

Prilikom stvaranja kolekcije Giltig, Katie Eary i tvrtka Ikea vodili su se mišlju kako samo jedna stvar može promijeniti čitavu prostoriju, ako je dovoljno upečatljiva.

„Lijepi dom ne znači imati puno stvari koje upadaju u oči, već imati one koje odražavaju vašu osobnost. Ulaskom u nečiji dom, zapravo kročite u vlasnikov um“, objašnjava Katie svoju motivaciju za suradnju s Ikea dizajnerima.

Kao dizajnerica muške odjeće, Katie uvijek pomiče granice i istražuje nove načine korištenja jedinstvenih uzoraka i kombinacija boja koje joj omogućuje digitalni tisak. Stoga je i Giltig kolekcija bazirana na digitalnom tisku, a inspirirana je ludom noćnom zabavom koja će tijekom proljetnih dana unijeti djelić živosti u svačiji dom.

Kolekciju možete pogledati u robnoj kući Ikea Zagreb, a sastoji se od tanjura, šalica, zdjela, svjetiljki, presvlaka za jastuke, kuhinjskih krpa, pregača, pamučnih torbi (i još mnogo toga) s dominantnim motivom ribe i žarkih boja.  

 

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 15:56