StoryEditor
ProstorijaKREATIVNI IZAZOV

I vaše police zaslužuju makeover: uz ovaj trik teglice za pohranu namirnica postat će zvijezde kuhinje

14. rujna 2018. - 17:55

U većini se kuhinja, bez obzira na njihov dizajn i veličinu nađe i koja polica, ili prostor na radnoj plohi gdje s pažnjom poslažemo staklenke, razne teglice i posudice. Bilo da u njima čuvamo začine, čaj, kavu, šećer ili sol, zajednička im je estetika koju moraju zadovoljiti. Kako su takve, ukrasne posude nerijetko skupe, pa za komplet od nekoliko sličnih ili stilski posve različitih, a opet dobro uklopljenih moramo izdvojiti i do nekoliko stotina kuna, za vas smo potražili trendi i prije svega lijepo rješenje koje vaši džepovi neće ni osjetiti.

Obične staklenke, bilo namjenski kupljene, ili još bolje one reciklirane nakon, s uživanjem potrošene tegle kiselih krastavca, senfa ili kojeg drugog, omiljenog vam dodatka jelu, uz ove ćete savijete lako pretvoriti u zvijezde vaše kuhinje. Osim njih potrebno vam je par limenki boje u spreju, malo krep-papira i naljepnica u obliku slova, kojima ćete jasno obilježiti što koja od novouređenih posuda sadržava, da ne kažemo krije.


Postupak je sljedeći: trakom oblijepite posudu tvoreći, primjerice nedovršen, nakošen krug ili drugi željeni oblik, a pri samom dnu, posude, ili gdje vam drago zalijepite i slova riječi koju želite istaknuti. Posudu zatim, do razine trake obojite bojom, pa pažljivo uklonite naljepnice i traku. U svega par poteza, te uz minimalan trošak dobit ćete dodatak kuhinji koji će, osim u funkcionalnom smislu, vašu kuhinju oplemeniti i dozom, vama omiljenog stila, jer se igrom boja i oblika svojoj kreativnosti možete pustiti na volju.

 

 

 

Izdvojeno

10. srpanj 2020 11:53