StoryEditor
Prostorijanoviteti u dizajnu

Hi-tech tehnologija i 'sirovo' drvo na milanskom Sajmu interijera

Piše PSD.
2. svibnja 2014. - 11:37
Milanski sajam interijera - 53. Salone Internazionale del Mobile koji je održan u travnju otvorio je nove poglede na stilove uređenja prostora. Salon je bio podijeljen u tri kategorije stila – klasičan stil, moderan stil i noviteti u dizajnu.

Sajam u Milanu je pokazao svu raskoš interijera, novitete kako u dizajnu tako i u aplikaciji tehnoloških rješenja u interijere, minimalistički dizajn u kombinaciji s natur proizvodima, drvetom i s povratkom prirodnim materijalima u izvornom obliku.

Natur boje

Boje koje prevladavaju u interijerima za sjedenje, interijerima su natur, bež, boje lana, konoplje s detaljima u žutoj boji i boji petroleja. Garniture za sjedenje su udobne, raskošne, s više funkcija, razvlačenja elemenata, polifunkcionalne, sa šarmantnim detaljima kao npr. obrub jastuka u žutoj boji ili s dodatkom fotelje u boji petroleja.

Brojne su bile i patchwork kombinacije garniture u dnevnom boravku koje su svojim šarenilom u izvrsnom skladu s minimalističkim linijama komoda, blagovaonica koje odišu high-tech rješenjima.

Vodeći proizvođači kuhinja su izlagali na 20. izdanju Eurocucina, međunarodnoj izložbi kuhinjskog namještaja i opreme, na više od 25.000 kvadratnih metara Specijalizirana izložba kuhinja organizirana je svake druge godine, ove godine su ponovno nastupili brendovi popust Alno, Cesar, Dada, Mobalpa, Pedini, Schiffini, Valcucine.

Kuhinje budućnosti

Prateći događaj, FTK-tehnologije za kuhinju posvećen je ugradnim električnim aparatima i aspiratorima, predstavljeni su proizvodi, prototipovi i dizajn za kuhinje budućnosti. FTK je također dobio velike nove izlagače, kao što su Arçelik-Beko i Sub-Zero grupa, Wolf.

Kuhinje su tehnološki izuzetno usavršene, upotrebljavaju se otporni, čvrsti i postojani materijali, čelik, metal, grafiti ploče, vodootporne plohe, protuklizne površine sve u kombinaciji s tehnologijom koja podiže i spušta pregrade, zamračuje i osvjetljava plohe, touch screen je široko upotrijebljen, a estetsku sliku uz sav taj metal i staklo upotpunjava čisto i skoro neobrađeno drvo.

Ploha šanka, detalj radne plohe ili kuhinjski stol od grubog i samo nužno obrađenoga drvenog trupca u dojmljivoj je harmoniji s high-tech rješenjima kuhinja.

Slapovi u kupaonici

Međunarodna izložba kupaonica International Bathroom Exhibition je predstavila najnovije dizajnerske domete u sferi kupaonica, tuš- kabina i sauna, sanitarne keramike, radijatora, obloga, kada i hidromasažnih kada. Izlagači su vodeće kompanije, uključujući Gessi e Sicis, Florim, Geberit, Graff, Kartell by Laufen, Santagostino.

Posebno je bio posjećen i atraktivan štand Jakuzzi koji je kreirao spa i wellness oazu u duhu tropske šume, s mini paviljonom izvedenim kao kućica na drvetu, sa saunama, spa i masažnim bazenima, uz ugođaj šumeće vode slapova i tropskih biljaka.


Sandra Popara Vučetić, dipl. ing. arh

Izdvojeno