StoryEditor
ProstorijaHrvatski brend

Bračni par iz malog primorskog mjesta spoznao 'mračnu stranu' proizvoda koje svi kupuju svojoj djeci: njihov brend danas je star dvije godine, a uvode i neke novosti

Piše Olgica Grizelj Ivić
31. prosinca 2018. - 20:15

"ShivShav" je mladi hrvatski brend iz Ičića koji se bavi proizvodnjom dječje odjeće i dekoracija za "male" interijere. No, iza toga zanimljivog imena, koje nas odmah upućuje na to da se tu "nešto šije", krije se lijepa obiteljska priča iz koje se razvio posao.

Naime, kada su Sandra i Željko Ružić dobili svog Filipa, upoznali su se i s mračnom stranom sintetičkih proizvoda. Njihov je sinčić imao osjetljivu kožu pa su mladi roditelji, tražeći izlaz iz problema, našli rješenje.

– Nabasali smo na organski pamuk. Svidjelo nam se što je to prirodni materijal pri čijoj se proizvodnji pazi da se ne koriste štetni pesticidi, da se podržava fair trade, da je materijal izdržljiviji i puno mekši od običnog pamuka. Kroz razgovor smo došli na ideju da pokrenemo proizvodnju odjeće za bebe i svega onoga što je vezano uz djecu. I eto, tako se rodio "ShivShav" – kažu danas Ružići.

Sada, nakon dvije godine rada, "ShivShav" je postao prepoznatljiv po pamuku, a za kraj godine su pripremili i novu kolekciju dječje odjeće i svih potrepština. S obzirom da smo u prilogu koji se bavi prostorom i svim onim u njemu, predstavljamo dio kolekcije za uređenje dječjih kutaka.

Reciklirani karton

– Mislimo da naša djeca zaslužuju najbolje i tako se odnosimo i prema svom poslu. Biramo materijal koji ne samo da je najnježniji za dječju kožu, najzdraviji, nego i sama proizvodnja i sve povezano s našom odjećom ima najmanji mogući utjecaj na okoliš. Sva ambalaža koju koristimo je od recikliranoga kartona; prešli smo čak i na super cool kartonske kuverte u kojima šaljemo pakete, tako da smo se potpuno "pozelenili" – kaže Sandra Ružić.

– Za dom i uređenje dječjih interijera imamo sve više i više proizvoda i nadamo se da ćemo jednog dana postati mjesto gdje će roditelji moći doći i odabrati sve za svoje dijete, od odjeće do namještaja za dječju sobicu.

Ove, kao i prijašnjih godina, najpopularnije su papirnate i platnene vreće za igračke, pamučna slova kojima se dekoriraju krevetići ili zidovi dječjih soba. Veseli oblačići postali su dio dječjih interijera i mali tračak šarenila u ove tmurne jesenske dane, a tko još ne voli oblak i kišu, pogotovo ako dolazi u tisuću šarenih boja, poručuju Ružići.

– Zimu ćemo si začiniti obiteljskim setovima za šivenje, gdje oni najmanji od četiri i oni najstariji od 74 mogu zajednički sašiti, a zatim i okititi svoju božićnu jelu.

Eto, zar nismo rekli da je sve rečeno u imenu brenda – kod Ružića se uvijek nešto šije.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 15:22