Otvoreno moreborba u zaljevu

Ribolovom se bavi već 40 godina, ali ovakvog kapitalca još nije vidio: 'Bio sam na barci sam, borba je trajala sat vremena, a onda sam ovo izvukao iz mora!'

Piše PSD
tuna00

Mirko Mandić, dugogodišnji sportski ribolovac iz Kamenara i član Kluba sportskih ribolovaca u Đenovićima u utorak posllijepodne vratio se s mora s najvećim ovogodišnjim ulovom - tunom od čak sedamdeset i dva kilograma.

Kapitalac s kojim je odmah spremno pozirao dug je 1,9 metara, a tunu je ulovio u zaljevu Boke u Crnoj Gori. Žilava borba vodila se skoro čitav sat, priča za Radio Jadran Mandić. 

- Lovio sam tzv. tehnikom spinninga. 'Udario' sam je štapom kod Perasta, ali me 'vukla' sve do Orahovca, Dražinog vrta ili Bajove kule... tu negdje. Uglavnom, na sredini zaljeva sam je savladao.

Pratio sam je, držao u nateg dok nije izgubila snagu. Zatim mi je pukao štap i morao sam je podići. Tada je već bila pala i u mulj, a uz to i najlon joj se zamotao oko repa - priča o ovoj ribarskoj avanturi Mirko za Radio Jadran.

Na barci je bio sam i praktički je sam izvukao, kako kaže 'još jednog čovjeka' iz vode, budući da su on i tuna približne i visine i težine.

Posljedica 'poduhvata' danas je i 'slatka' upala mišića, dodao je Mandić u razgovoru za Radio Jadran.

Tuna u zaljevu Boke tijekom zime nije rijetkost, jer dosta njih u toplijem moru 'prezimi'. Ribari primjećuju da su ušle u zaljev početkom prosinca.

- Vide se one, jer skaču i onda privlače galebove - dodaje Mirko i navodi da je i tijekom prosinca umalo uhvatio još jednu, ali se uspjela otrgnuti.

Mandić se sportskim ribolovom bavi oko oko 40 godina, a najviše lovi palamide. Ova tuna bila je najveća riba koju je do sada ulovio.

#RIBOLOV#TUNA#CRNA GORA