Otvoreno moreNAUTIČKI TURIZAM

Preko web-stranice do slobodnog veza u Stomorskoj

Piše Sandra Barčot
7. ožujak 2017. - 15:37
NAUT2

Uoči nautičke sezone zahuktali su se i radovi u lukama nautičkog turizma. Tako su vrijedni članovi Pomorsko športsko-ribolovnog društva "Pelegrin" iz Stomorske, otok Šolta, sve pripremili i za zapošljavanje četiriju novih djelatnika.

- Kako ljeti Stomorsku posjeti oko 2800 različitih plovila s više od 20.000 gostiju, u suradnji sa Županijskom lučkom upravom, sezonski ćemo uposliti djelatnike za privez brodova i jahti - kazao nam je Drago Koludrović, predsjednik ovog društva.

Tako „pelegrinovci“ već saniraju istezališta za brodove uz kupnju novog vinča, a posebno su ponosni što sve troškove upravo snose oni - sami.

- Postavljene su i nadzorne kamere za sigurnost, no omogućile su kamere i aplikaciju kako do slobodnog veza. Svi nautičari i ljudi od mora preko web-stranice našeg društva, mogu vidjeti „uživo“ ima li uopće slobodnih mjesta za privez - pojašnjava dalje čelnik „Pelegrina“, kao i nove akcije:

- Potrebno je daljnje uređenje i sanitarnih prostorija kojim se koriste nautičari, a najviše nas raduje novi projekt Županijske lučke uprave, koji kreće u studenom, nakon okončanja sezone. Najavljen je tada početak izgradnje lukobrana i nove rive, pa ćemo i mi otočani, a i naši gosti dobiti nove sadržaje u prekrasnoj vali - za kraj će Koludrović.