Otvoreno moreCIAK ATLANTIS PREMIUM MARINE 12V 185AH START/SERVICE SMF

Jedan akumulator, dvije namjene

Piše Joomla\CMS\User\User

U liniji akumulatora CIAK Atlantis Premium Marine nalazi se model 12V 185Ah Start/Service SMF. Riječ je o Dual Purpose bateriji s najmodernijom tehnologijom, a nosi također oznaku SMF (Sealed Maintenance free), što znači da je bez održavanja jer ima labirintne poklopce koji kondenziraju vodenu paru, te je u obliku vode vraćaju natrag u akumulator. Na taj način se smanjuje gubitak vode i potreba za održavanjem i dolijevanjem destilirane vode tijekom njegove uporabe. Kako se iz naziva Start/service logično zaključuje, osigurava maksimalnu isporuku ciklusa ili startnu struju CCA (Cold cranking amps).
Kao i drugi akumulatori serije Atlantis Premium, proizveden je posebno za aplikacije u kojima se jedan akumulator rabi za pokretanje i opskrbu kompletnog električnog sustava.
– Dobar je izbor za sezonsko korištenje u jedrilicama i motornim brodovima s obzirom na to da osigurava maksimalnu učinkovitost pokretanja motora. Osim toga, modeli linije Atlantis Premium mogu se prazniti čak do 80 posto svoga nominalnog kapaciteta, što ih svrstava među jedinstvene na tržištu – navode iz CIAK-a. Atlantis Premium 12V 185Ah Marine Premium Start/Service SMF prodaje se po cijeni od 2875 kuna. (Ž. S.)