StoryEditorOCM
Moj apartmanJoško Stella

Direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije poručuje: Osjećaj osobne sigurnosti omogućava spokojan i ugodan odmor

27. svibnja 2020. - 14:13

Poštovani iznajmljivači,

nakon teških mjeseci izolacije i iščekivanja rezultata obuzdavanja pandemije u našem okruženju, dočekali smo i vrijeme kada se o turizmu i povratku, makar i simboličnoga turističkog prometa, govori sve glasnije. Europska komisija upravo je donijela smjernice za sve svoje članice kojima im dozvoljava međusobni dogovor o postupnom otvaranju granica, što je osnovni preduvjet za turistički promet. U toj vijesti sigurno ste i vi kao iznajmljivači prepoznali tračak nade za ponovno ugošćavanje turista u vaše smještajne kapacitete još ovog ljeta. Na Vladi RH i Ministarstvu turizma je u bilateralnim razgovorima s pojedinim zemljama iz našeg okruženja, omogućiti dolazak njihovih gostiju ove godine na Jadran, čemu se svi zajedno nadamo.

Nakon izgubljene predsezone u kojoj smo godinama bili u samom vrhu posjećenosti u Hrvatskoj, pred nama su ljetni mjeseci za koje vjerujemo da će donijeti turistički posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji. Okolnosti su se promijenile, pandemija je uvela nova pravila ponašanja i sigurnosti i „novo normalno“ postat će standard u turističkim uslugama. Zato se svi dionici u turizmu nalaze u posljednjoj fazi priprema svojeg poslovanja u novim uvjetima kako bismo mogli spremno dočekati domaće, ali i inozemne goste koji će doći nakon otvaranja granica. U tim okolnostima posebno je važno da vi kao domaćini svojim gostima pružite osjećaj sigurnosti vlastitog doma, poštujući sve upute epidemiologa koje se odnose na obiteljski smještaj.

Znamo da će u ovim okolnostima to značiti puno više posla i odgovornosti za vas kao domaćine, ali zdravlje vas i vaših gostiju je na prvom mjestu. Pratite stoga sve upute zdravstvenih djelatnika i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se na dnevnoj osnovi objavljuju svima koji se bave ugostiteljskom djelatnošću smještaja gostiju i pokažimo još jednom da smo u stanju nositi se i u najtežim okolnostima povratka na tržište.

A on neće biti nimalo lak ni jednostavan. U vremenu koje je pred nama svi znamo da nas čeka borba za svakoga gosta jer će emitivne zemlje nastojati zadržati stanovnike unutar svojih granica brojnim poticajima, a sve mediteranske zemlje nastojati usmjeriti potencijalne goste prema svojim plažama. Unatoč skromnim sredstvima s kojima TZ županije u ovim okolnostima raspolaže, u tijeku je priprema promotivnih kampanja koje će biti usmjerene na naša tradicionalna tržišta Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije, BiH i Austrije na kojima ćemo srednju Dalmaciju dodatno promovirati kao autodestinaciju. U razgovorima s našim poslovnim partnerima u svijetu čujemo da bi iznajmljivači obiteljskog smještaja mogli biti oni kojima će se gosti prvi vratiti nakon pandemije, vjerujući u visoku kvalitetu usluge naših domaćina.

Do tog trenutka ostanite sa svojim gostima u kontaktu, informirajte ih o uspješnoj borbi protiv pandemije u Hrvatskoj, o svojoj ponudi, novim sadržajima koje ste im pripremili, ali im ponudite i dodanu vrijednost u vašoj usluzi kojom ćete pokazati da cijenite njihov odabir vas kao domaćina. Pokažite im da na njih računate i da će se kod vas osjećati spokojno nakon teških mjeseci pandemije.

Naša je dužnost i obveza svakom gostu koji nam pokloni povjerenje i dođe u srednju Dalmaciju, uzvratiti pažnjom dobrog domaćina, još kvalitetnijom uslugom i osjećajem osobne sigurnosti koja će im omogućiti spokojan i ugodan odmor.

Joško Stella,
direktor TZ-a Splitsko-dalmatinske županije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 23:55