StoryEditor
Moj apartmanEMMEZETA

Apartmani – od ideje do realizacije i prvih gostiju

Piše PROMO
19. travnja 2022. - 12:56

Kao što smo obećali, i u ovom izdanju priloga Moj apartman donosimo nove savjete o uređenju apartmana. S obzirom na to da ste već upoznati s činjenicom da je komade namještaja potrebno birati pažljivo, kombinirano, funkcionalno i povezano, odlučili smo obratiti pozornost na različite stilove uređenja apartmana te tako pomoći da vaš apartman postane poželjno i ugodno mjesto za odmor.

Ne možete se odlučiti u kojem stilu urediti interijer svojeg apartmana? Onda je ovaj članak baš kao stvoren za vas!

Postoji veliki broj stilova koje je moguće primijeniti pri uređivanju apartmana. Ovaj put upoznat ćemo vas s trenutno najpopularnijima. Minimalistički stil, industrijski, suvremeni ili pak stil francuske provincije? Slažemo se, jako teška odluka. Ali tu smo da vam pomognemo, ili barem pokušamo

INDUSTRIJSKI STIL

Vrlo često u američkim vas filmovima privuče dizajn tzv. lofta? E pa da, to je današnji industrijski stil dizajna interijera. Za industrijski stil odlučit ćete se ovisno o lokaciji apartmana. Vrlo je popularan ako se radi o apartmanu u potkrovlju ili o apartmanu nešto veće kvadrature, s obzirom na tamne boje koje ga karakteriziraju. Sama riječ "industrija" asocirat će vas na opeku, neobrađeno drvo i metal te na tamne boje, poput crne i sive. Postavite li drvene grede na strop, beton na pod i opeku na zidove, obavili ste dobar dio posla postizanja industrijskog stila. Detalji – bez kojih se naravno ne može – uključuju metalnu rasvjetu zlatne ili golden rose boje, ogoljene i izložene žarulje. Prostor možete upotpuniti komadom namještaja kao što je kauč upečatljive tople boje i, vjerujte nam – vaš apartman sigurno će biti iznajmljen cijelu sezonu.

MINIMALISTIČKI STIL

Ako ste ljubitelj jednostavne arhitekture i elegancije, postoji mogućnost da ste već sad na dobrom putu izbora željenog stila. Minimalistički stil dizajna interijera karakteriziraju jednostavnost i neutralnost bez pretjeranog ukrašavanja i neobičnih ukrasa, koji nisu poželjni u ovom stilu. Ovim stilom nastoji se dobiti otvoren, čist i prozračan estetski prostor ugodan oku, a s druge strane funkcionalan. Naravno, ne mislimo da sve mora biti bijelo i dosadno, slobodno unesite trenutno popularne pastelne boje te pokoji komad drva kako biste unijeli malo topline u svoj apartman.

STIL FRANCUSKE PROVINCIJE

Ako vam se apartman nalazi izvan većega grada i više je zavučen u nekoj osami, predlažemo stil francuske provincije. Na taj način svojim ćete gostima omogućiti umirujuću atmosferu, udobnost i mir. Zapravo sve ono što im je potrebno na godišnjem odmoru, punjenje baterija. Uredite svoj apartman zemljanim tonovima i unesite drvo i kamen u prostor. Prostor obavezno ukrasite svježe odrezanim cvijećem iz vrta. I voila, uživajte!

SUVREMENI STIL

Za kraj donosimo suvremeni stil. Može se reći da je to stil za neodlučne pa žele spojiti popularne trendove i različite stilove u jedan – suvremeni stil. Svakako, prednost je suvremenog stila u tome što vaš apartman neće brzo "izaći iz mode". U ovakvim apartmanima može se pronaći mješavina modernog i dizajnerskog namještaja, te suvremena umjetnost. Najčešće korišteni materijali su mramor, beton i teraco, koji apartmanu daju luksuznost. Stil je okarakteriziran neutralnom paletom boja uz upečatljive komade dekoracija koji će biti u središtu pozornosti.

Zaključak: Nadamo se da ste dobili barem malo inspiracije i želje da svoj apartman uredite u jednom od objašnjenih stilova. Pustite mašti na volju, igrajte se bojama i materijalima te učinite svoj apartman poželjnim mjestom za odmor i guštanje. Vjerujte nam, nećete požaliti!

POVOLJNIJA KUPNJA

Ako ste član Emmezeta Kluba, Vaša kupnja bit će još povoljnija jer skupljanjem bodova na Klub kartici ostvarujete dodatne popuste. Odaberite sve proizvode na jednom mjestu i uštedite. Ostvarite kupnju u trgovini ili web-shopu, a Emmezeta vam ih dostavlja na željenu adresu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2022 09:38