StoryEditor
Moj apartmanEmmezeta

Apartmani – na čemu štedjeti, na čemu ne?

Piše Promo
23. lipnja 2020. - 11:42

Apartmani su zapravo stanovi, ali za njih ipak vrijede malo drugačija pravila nego za klasične stanove. U stanovima u kojima ćete trajno živjeti i boraviti vrlo je važno napraviti kvalitetno sve što je ugradbeno i što će se često koristiti. Recimo da apartman ima to isto pravilo, samo što se iste stvari u stanu i apartmanu ne koriste u istoj mjeri.

Primjerice, kuhinju u stanu koristit ćete sigurno svaki dan, a vjerojatno ćete i puno vremena provoditi na svom kauču, u fotelji, pred televizorom…

Sve to u apartmanu nećete raditi. Nitko baš nije odsjeo u klasičnom apartmanu za četiri osobe da bi radio gozbe i kuhao u kuhinji, a ni dugo sjedio i gledao TV.

Vrlo je vjerojatno da će gosti u apartmanu pojesti samo doručak ili eventualno skuhati brzinski ručak.

Zato, ono što u stanu treba biti jako kvaliteno, dugotrajno, izdržljivo i skupo – u apartmanu ne mora.

Kuhinja uistinu može biti jednostavna i napravljena od jeftinijih materijala – iverala s klasičnom radnom pločom.

Ista stvar je s bijelom tehnikom i kaučem. Goste neće impresionirati skupa parna pećnica, otočna napa ili skupocjena perilica suđa. Aparati slobodno mogu biti vrlo bazični, isto kao i televizori.

Emmezetin savjet je da birate uređaje poznatih marki, ali jednostavnije i povoljnije serije.

U stanu vam uistinu treba izdržljiv i kvalitetan kauč, dok je u apartmanu važno da izgleda atraktivno i da se lako čisti i održava. Gostima u apartmanu sigurno će biti bitnija kvaliteta i udobnost kreveta od kvalitete kauča.

Zato, kad se radi o spavaćoj sobi, u apartmanu nikad nemojte štedjeti na udobnosti kreveta. To naravno ne mora biti najskuplji krevet, ali svakako obratite pozornost na to da je izdržljiv i udoban.

Što je još gostu važno?

Čistoća, urednost i opći dojam.

Većina uopće neće primijetiti je li komad namještaja dizajnerski ili nije, ali će primijetiti ako je nešto staro, dotrajalo, prljavo ili puknuto. Dakle, sve dotrajale stvari odmah zamijenite.

Najvažnije je da je čisto, novo i usklađeno. Također, kada krenete s uređenjem u određenom stilu, bitno je da ga se držite do kraja. Ako ste odabrali ladanjski stil, neka i tanjuri i pribor za jelo budu u tom stilu, a ako ste se odlučili za industrijski, onda idite do kraja u tom smjeru.

Cilj je da ne trošite velike svote novca na stvari koje su potrošne i privremene, nego radije uložite malo više u rasvjetu s ugodnim svjetlom i na komade namještaja koji će se često upotrebljavati.

Štedite na velikim stvarima i na velikim količinama – jedan je od najvažnijih savjeta koje vam možemo dati za racionalizaciju troškova. Uz to, za podove i pločice birajte nešo neutralno, što se lako održava.

Sličan princip je i sa sanitarnim elementima. Slobodno sve može biti vrlo basic, ali nemojte štedjeti na vodokotlićima i mješalicama. Zasigurno ne želite iznenadnu poplavu u apartmanu, curenje vodokotlića i pozive u ponoć jer ne radi tuš ili nema tople vode.

Vizualni dojam

Kod apartmana je važno da izgleda dobro na slikama i da se lako čisti. Zato kada birate stvari za apartmane, važno je znati kakav profil gostiju želite privući i što vašem prostoru, s obzirom na dimenzije, najviše pristaje. Nemojte kupovati komade namještaja samo zato što su na akcijama ili isključivo iz razloga što vam je to baš jako lijepo.

Uvijek detaljno izmjerite prostor koji vam ostaje na raspolaganju, kako ga ne biste zakrčili nepotrebnim stvarima jer na kraju ispada najskuplje ono što se ne koristi.

I za kraj, što je ono što se pamti? Detalji, neke fora sitnice. Dobar potez je svako toliko osvježiti apartman nekom zanimljivom dekoracijom ili nekom sitnicom koja će se isticati i ostaviti dobar dojam.

Netko će gosta dočekati s buteljom vina ili pjenušcem, netko će u posudu s voćem staviti domaće šljive ili smokve, a u vazu staviti buket cvijeća i napisati personaliziranu poruku - ta odluka je na vama. Zato zavirite u Emmezetinu ponudu uz koju će se svaki gost osjećati posebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 22:55