Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Auto motoelectric vision

Jazz će se prodavati isključivo s naprednim hibridnim pogonskim sklopom, dok će električna verzija Honda e imati doseg od 222 kilometra

Piše Zdravko Juričko
16. ožujka 2020. - 06:20
Honda

Hondin plan Electric Vision predviđa da će svi njihovi modeli u Europi biti elektrificirani do kraja 2022. godine. Prvi korak na tom putu je predstavljanje potpuno električnog modela Honda e i potpuno novog Jazza s hibridnom tehnologijom koji su promociju trebali imati na autosalonu u Ženevi koji je otkazan.

Međutim, to nije razlog da mi ne otkrijemo detalje oko ova dva Hondina modela s kojima kreće elektrifikacija modela ovog japanskog proizvođača automobila. Honda e u Europi će biti dostupna od ljeta 2020., a dizajnirana je s naglaskom na funkcionalnost i upotrebljivost. Hondu e odlikuje besprijekoran, jedinstven i moderan izgled.

Od kombinacija prednjih i stražnjih LED svjetla i elegantnog staklenog poklopca za punjenje, čistih linija i karakteristika koje optimiziraju aerodinamičku učinkovitost i profinjenost, Honda e preispituje identitet male Honde za sljedeće razdoblje urbane mobilnosti. Nadopunjavajući jednostavan i čist vanjski izgled, interijer koristi suptilne, suvremene materijale za stvaranje opuštajućeg ambijenta. Veliki međuosovinski razmak nudi respektabilan prostor za putnike usporediv s automobilima u višem segmentu, a dok pristup prolazima doprinosi prostranoj unutrašnjosti.

Potpuno nova platforma specifična za EV dizajnirana je da pruži pregršt zabavnih i naprednih električnih performansi s izvanrednim voznim svojstvima u urbanim sredinama. Snažni elektromotor, kompaktni omjeri, radijus okretanja od 4,3 m, raspodjela težine 50:50 i nisko težište, sve to zajedno kombiniraju te daju automobilu sportski i dinamični karakter. Rezultat je tiha, glatka i direktna vožnja s trenutnim ubrzanjem. Baterija velikog kapaciteta 35,5 kWh pruža domet od 222 km (WLTP), a 80 posto napunjenosti postiže se u samo 30 minuta brzog punjenja.

Jazz će se prvi put u Europi prodavati isključivo s naprednim hibridnim pogonskim sklopom. Noseći Hondinu novu e: HEV oznaku, potpuno novi Jazz dizajniran je da pruži izvanredan spoj snažnih performansi i impresivne učinkovitosti kako bi dodatno naglasio razinu unutarnjeg komfora i vrhunske praktičnosti. Sustav e: HEV je novorazvijen za Jazz i projektiran je tako da pruža vrhunsko vozno iskustvo.

astoji od dva kompaktna, snažna elektromotora povezana s 1,5-litrenim DOHC i-VTEC benzinskim motorom, litij-ionskom baterijom i inovativnim prijenosom s fiksnim stupnjem prijenosa putem inteligentne upravljačke jedinice koji skladno djeluju kako bi omogućili glatko i izravno upravljanje.

Ukupna snaga od 109 KS može dovesti automobil do 100 km/h za 9,4 sekunde i maksimalnu brzinu od 175 km/h. Učinak je putovanje bez napora s maksimalnom udobnosti bilo da se kreće kroz grad ili vozi brzim autocestama. Njegov hibridni sustav s ekonomičnom potrošnjom stvara emisiju CO2 iz 102 g/km (WLTP) i uštedu goriva od 4,5 l/100 km (WLTP) na standardnom modelu i 110 g/km (WLTP) i 4,8 l/100 km (WLTP) na Crosstar.

#AUTO-MOTO#HONDA JAZZ#HONDA E

Izdvojeno