StoryEditor
Auto motonissan juke

Druga generacija kompaktnog crossovera: bolje performanse, manja potrošnja goriva i veća uglađenost

22. listopada 2019. - 22:31

Nissan je započeo proizvodnju novog Jukea u tvornici u Sunderlandu, u koju je investirao 100 milijuna funti. 

Dizajniran, konstruiran i proizveden u tvornici u Ujedinjenoj Kraljevini, novi je Juke posebno razvijen kako bi ispunio zahtjeve europskog tržišta. Tvornica u Sunderlandu ujedno je i jedina u kojoj se proizvodi druga generacija ovog kompaktnog crossovera.
Deset godina nakon što je originalni Juke izišao iz okvira B-segmenta, Nissan je predstavio novi Juke.

Uvođenjem nove tehnološke opreme i sustava za povezivanje, Nissan je ponovno podigao letvicu u segmentu kompaktnih crossovera. Novi je Juke razvijen u suradnji Nissanova dizajnerskog studija i timova za istraživanje i razvoj u Paddingtonu u Londonu i Cranfieldu u Bedfordshireu. Također, 70 posto njegove proizvodnje namijenjeno je europskom tržištu.

Osim 5000 sati uloženih u obuku iznimno kvalificiranog osoblja kako bi se osigurala kvalitetna proizvodnja, tvornica se odlučila na dodatna odgađanja kako bi novi Juke ponudio brojne napredne tehnologije i visoku razinu personalizacije unutarnjeg i vanjskog izgleda.

U proizvodnji se koristi više od 27 novih alata za obradu vrlo izdržljive čelične karoserije kako bi se stvorio još upečatljiviji i prostraniji crossover atletskog izgleda koji ne pristaje na kompromise kad je riječ o performansama. U lakirnicu su ugrađene četiri nove komore za bojenje Jukea u neku od 15 dostupnih dvobojnih kombinacija.

Juke pokreće štedljivi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor DIG-T s turbopunjačem koji se proizvodi u tvornici u Sunderlandu. Zahvaljujući snazi od 117 KS nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost.

Zahvaljujući povezanim uslugama i mogućnosti ažuriranja preko interneta, novi je Juke dosad najpovezanije Nissanovo vozilo. Novi je model opremljen naprednim sustavom NissanConnect, 8-inčnim dodirnim zaslonom, ugrađenom Wi-Fi mrežom i sustavom glasovnih naredbi. Nissanov sustav ProPILOT nudi elektronički sustav upravljanja, ubrzavanja i kočenja. Sustav ProPILOT posebno je osmišljen za vožnju autocestom u jednom traku, a sada će prvi put biti dostupan za Juke.

Prodaja na europskim tržištima počinje krajem studenog. 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 16:54