StoryEditorOCM
ZdravljeUpozorenje stručnjaka

Ovaj popularan sastojak u kuhinji može ostaviti ozbiljne posljedice na zdravlje, a gori je od šećera i masti!

8. svibnja 2018. - 14:12

Šećer i masti smatraju se najnezdravijom hranom kada je zdravlje posrijedi, no znanstvenici upozoravaju da ima nešto nezdravije od tih dviju namirnica - sojino ulje, piše Daily Mail.
Riječ je o jednom od najčešće korištenih biljnih ulja, a i polovicu biljnih ulja koja se proizvode u svijetu čini upravo sojino ulje. Iako tu vrstu ulja ne morate imati u tekućem stanju na polici u kuhinji, ono je vrlo često sastojak gotove, prerađene hrane u konzervama i sličnim pakiranjima. Dugo se sojino ulje smatralo vrlo zdravim izborom, no rezultati studije objavljeni u stručnome časopisu PLOS One ukazuju na niz razloga zbog kojih bi popularan sastojak kuhanja mogao ostaviti ozbiljne posljedice na zdravlje pojedinca, gore i od šećera.

U sklopu istraživanja raznih vrsta prehrambenih nav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:08