StoryEditorOCM
TV&Realitymaja drobnjaković

Zvijezda ‘Plesa sa zvijezdama‘ nije dozvolila da joj amputacija potkoljenice promijeni život, ovo joj je bilo najteže

Piše Scena SD
6. ožujka 2023. - 22:52

Maja Drobnjaković i plesni partner Marko Mrkić jedan su od parova koje gledamo u novoj sezoni showa ‘Ples sa zvijezdama‘. U prvoj emisiji su otplesali strastveni tango te oduševili publiku i žiri.

Ova 37-godišnja sportašica i profesorica kineziologije sudjelovanjem u showu želi pokazati ljudima da ništa nije nemoguće i usprkos tome što je zbog zloćudnog tumora ostala bez potkoljenice nastavlja sve impresionirati.

Kad joj je prije šest godina zbog opake bolesti amputirana potkoljenica to ju nije spriječilo da nastavi živjeti punim plućima.

image

Maja Drobnjaković

Nova TV

Svega dva mjeseca od operacija Maja je ‘prigrlila‘ protezu i nastavila sa životom. Upravo su joj sportski duh i optimizam najviše pomogli da ne potone u crne misli, ali prije svega sinčić Liam koji joj je najveća snaga.

- Jedan od najtežih trenutaka bio je taj u kojem sam saznala za ishod operacije nakon čega je slijedila faza negiranja, neprihvaćanja, odbijanja, plakanja...

To je trajalo svega nekoliko minuta, ali meni se činilo kao vječnost. Odvijalo se na operacijskom stolu, vodila sam borbu sama sa sobom, ali nakon što sam shvatila da ishod ne mogu izbjeći koliko god moja želja bila velika, prepustila sam se, pomirila s trenutkom i odlučila prihvatiti situaciju. Generalno, strah nastaje zbog nepoznate situacije tako da sam već u bolničkom krevetu počela istraživati vrste proteza, mogućnosti, sportove za osobe s invaliditetom, materijale od kojih se izrađuju. Proteza je postala moja realnost i htjela sam o tome znati što više - rekla je Maja.

Kako je jednom prilikom ispričala za Jutarnji, za hodanje se koristi Össurovim stopalom Pro-flex XC, a za trčanje Össurovim Flex-runom.

image

Maja Drobnjaković

Ranko Suvar/Cropix

Zahvaljujući tim protezama, sasvim normalno funkcionira, kako u svakodnevnom životu, tako i u sportu i drugim životnim aktivnostima. Nastavila je trčati, planinariti, igrati paraodbojku kao članica Hrvatske ženske reprezentacije s kojom redovno nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima.

- Najbolje je prihvatiti stvari što prije takvima kakve jesu i nadalje nastaviti živjeti punim plućima, koliko god možete - ističe Maja, koja je prihvatila svoj invaliditet i ne dopušta da je amputacija noge definira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 10:46