StoryEditorOCM
TV&Realityposve iskreno

Splitska ‘Survivor‘ Marina otvorila dušu našem novinaru: ‘Kamo sreće da sam se i ja zaljubila u showu...‘

Piše Vinko Paić
2. svibnja 2023. - 22:37

- U početku mi je bilo prečudno vratiti se u vanjski svijet, ali evo polako se navikavam! - kaže Marina Ivić Pivalica (36), jedna od najomiljenijih natjecateljica ovogodišnje sezone Survivora.

Ova trenerica i fizioterapeutkinja posljednjih dana ne može izaći na ulicu, a da je netko ne zaustavi i poželi se fotografirati s njom. Bilo je tako i kad je stigla na dogovoreni intervju u jedan splitski hotel. U prvi mah neprepoznatljiva, jer smo je u showu na Novoj TV svake večeri iz vruće Dominikanske Republike gledali u oskudnim izdanjima, a u Split se s Kariba vratila i lakša za čak sedam kilograma.

image

Marina Ivić Pivalica

Duje Klaric/Cropix

- Kad sam ispala pogledala sam se u ogledalo u hotelskoj sobi i doživjela blago rečeno šok jer sam bila premršava, uz to i preplanula, s izrastom kose. Prvo sam se pošteno istuširala, kao da mi je to prvo tuširanje u životu - priznaje Marina i uz smijeh dodaje kako je u međuvremenu vratila dva-tri kilograma, te da sada planira ostati na trenutnoj kilaži.

Britka na jeziku, Splićanka sa Skalica, bez zadrške je u Survivoru govorila sve što joj je bilo na umu. Vjeruje kako ju je upravo ta iskrenost stajala ispadanja iz daljnjeg natjecanja u kojeg je izabrana među žestokom konkurencijom od više tisuća prijavljenih.

image

Marina Ivić Pivalica

Duje Klaric/Cropix

- Uvijek biram ono što jesam, kakva sam doma takva sam bila i tamo. Svi moji su mi rekli da sam to bila prava ja, Marina kakvu oni poznaju. Stvarno nisam imala strategiju, došla sam se tamo boriti i igrala pošteno - ističe.

U sportu je od malih nogu. Od plivanja, pa do košarke koju je morala prekinuti zbog operacije slezene, da bi potom na fakultetu upisala kickboxing i tajlandski boks. Godinama je radila i u ljekarni, a sada je vlasnica fitness centra u splitskoj četvrti Kamen.

- Ne bih napustila Hrvatsku da nisam posložila sve stvari, bilo je to iscrpljujuće za jednu majku i poduzetnicu, puno teže nego drugim kandidatima koji nisu zaposleni.

Njezin najvatreniji navijač bio je semogodišnji sin Gabriel zbog kojeg je često plakala pred kamerama. On, pak nije krio sreću kad mu je mama rekla da će ići u Survivor.

- Gabriel je bio oduševljen jer smo skupa gledali prošlu sezonu i sam me nagovarao da se prijavim, tako da kad je došla vijest da ću sudjelovati skupa smo počeli skakati od sreće.

Muškarac njezina života, kako ga naziva, imao je turbulentnu prvu godinu života. Naime, kako je Marina imala težak porod, Gabriel se rodio s krvarenjem na mozgu, a prve dijagnoze bile su iznimno loše.

image

Marina Ivić Pivalica

Duje Klaric/Cropix

- Rečeno mi je da dijete ima drugi stupanj krvarenja na mozgu, zbog kojeg će potencijalno imati neki stupanj retardacije. Ta prva godina njegova života bila je užasno stresna, tužna i neizvjesna. S obzirom na to da sam fizioterapeut, puno sam s njim vježbala i vodila ga na vježbe u bolnicu. Na posljednjem pregledu kod fizijatra zaključeno je da će biti sve u redu jer su psihomotoričke vještine u skladu s dobi djeteta. Mislim da smo zbog toga toliko povezani - emotivno će Marina.

- Kažu da je najljepši period u životu kad rodiš dijete, meni je nažalost to iskustvo bilo stresno i tužno. Svaki njegov udarac u glavu dok je puzao, mi bi završili u bolnici. Možete misliti kako sam se onda osjećala kad sam doznala da će sve na kraju biti u redu. Pao mi je kamen sa srca kad su mi liječnici to rekli.

Došavši u Split, prvo je potrčala u zagrljaj, pogađate, kome drugom nego Gabrielu, od kojeg je bila razdvojena puna dva mjeseca.

- Izgrlio me i izljubio, jedva je čekao da dođem kući. Jako je ponosan na mene!

Dok Marine nije bilo, Gabriela su čuvali baka i djed, kao i tata, s kojim je Splićanka u procesu rastave.

- Svaki je razvod težak, ali naš sin zna da unatoč tome i dalje ima majku i tatu. Oboje ga neizmjerno volimo i to je najvažnije. Njegov tata sudjeluje u našim životima, tako da Gabriel i ne vidi neku razliku.

Na sam spomen sina u Survivoru bi joj često znale krenuti suze.

- Nije me bilo sram pokazivati emocije, iako nisam mislila da ću toliko plakati...

image

Marina Ivić Pivalica

Duje Klaric/Cropix

A koji trenutak joj je bio najteži?

- Iskreno, onda kad su me prvi put nominirali. Tada sam se pitala pa što ja tamo radim? Nisam znala da nekim kandidatima smetam jer mi to nisu govorili. Stoga sam ostala šokirana s četiri glasa. Toliko da sam skoro pala u nesvijest - smije se.

Ipak nikome ništa ne zamjera, premda je razočarana postupcima nekih kandidata.

- Stali su mi na žulj, ali nisam zlopamtilo i sa svima bih normalno popričala. S Norom sam odmah kliknula i njena me priča taknula u srce, a onda mi je zabila nož u leđa kad me nominirala. Leo me nekako najviše razočarao, jer kod njega nema ni ‘m‘ od muškarca iako se predstavio kao sportaš, boksač... Nevidljiv je tamo, ne sudjeluje u pričama, a ja ne volim takve ljude, volim znati na čemu sam - kaže Marina koja bi voljela da pobjedu iz plavog tima odnesu Denis ili David.

Puno se komentiralo to što je pred kamerama kazala kako između Antonije i Lea nešto ima te da Sanja ‘smrdi kao kontejner‘.

- Ne vidim ništa loše u tome ako je netko zaljubljen. I ja bih voljela da sam se zaljubila u Survivoru, što bi mi falilo... Što se tiče Sanje, nisam to rekla s namjerom da uvrijedim curu, a to što sam kazala živa je istina. Nemam joj se namjeru ispričavati, jer je i ona svašta o meni govorila. Stalno je imala neke pritužbe, tračala me i neprestalno tražila moju pažnju.

Marina je pogledala samo jednu epizodu Survivora i to onu prvu. Razlog?

- Ma užas mi je gledati samu sebe na televiziji. K tome još nisam mogla vjerovati da sam u svakoj najavi, izgledalo mi je kao da ispadam iz paštete...

Kritike je, kaže, ne pogađaju, ionako dobiva samo pozitivne komentare.

- Ljudi su oduševljeni, govore mi da sam im bila favorit, kako su im djeca plakala kad sam ispala. Simpatično mi je to jer nisam zabrijala da sam neka faca, ali drago mi je ako sam djeci postala uzor. U Srbiji me vole još više nego u Splitu, valjda zato jer sam Dalmatinka – kroz smijeh će Marina kojoj poruke na društvenim mrežema ne prestaju stizati i dok razgovaramo.

image

Marina Ivić Pivalica

Duje Klaric/Cropix

 - Ti si kraljica, moj uzor, ma carica... - samo su neki od epiteta kojima je obasipaju obožavatelji diljem regije.

Ima li i ljubavnih poruka?

- Ima svega. Ali znaš šta, imam osjećaj da će me se muškarci sad još više bojati nego prije - nasmijano zaključuje ‘splitska survivorica‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:34