StoryEditorOCM
TV&RealityŠIRE EKIPU

Još jedna novinarka RTL-a nakon dugih 19 godina prelazi u tim Nove TV: ‘Jedva čekam upoznati svoje nove suradnike‘

Piše Tina Premec/ JL
28. veljače 2023. - 16:21

Informativni program Nove TV nastavlja s kadrovskim širenjem svoje ekipe, a najnoviji transfer im je Amela Čilić, novinarka koja je čak 19 godina radila za RTL, piše Jutarnji list.

Istaknuta reporterka iza koje je više od 20 godina profesionalnog iskustva, priopćuju na Novoj TV, pridružila se tako timu najgledanijeg Dnevnika u Hrvatskoj, a u informativnim minutama Nove TV svoj debi imat će već večeras.

image
Press Nova Tv

‘‘S mnogim kolegama s Nove TV se poznajem dugi niz godina i svi su vrhunski profesionalci. S nekima sam već radila i veselim se ponovnoj suradnji, druge sam upoznala na različitim novinarskim zadacima, a ostale jedva čekam upoznati i postati dio tima.‘‘, rekla je Amela Čilić.

Kako se navodi u njezinoj biografiji, Čilić je rođena u Dubrovniku gdje je se i školovala, a u četvrtom razredu srednje škole odlazi na učeničku razmjenu u SAD. Na državnom sveučilištu u Michiganu dobila je stipendiju za studij glume, ali se zbog rata vratila u Dubrovnik. Na Filozofskom fakultetu u Zadru je završila Francuski jezik i književnost te povijest umjetnosti. Novinarsku karijeru započela je kao dopisnica na HTV-u, a od 2004. godine bila je dio tima RTL-a. U više od 20 godina ostvarila je bogatu novinarsku, uredničku i voditeljsku karijeru. Pokrivala je širok raspon tema, a dobitnica je nagrade Rodino pero udruge Roda jer je svojim djelovanjem i praćenjem tema vezanih uz roditeljstvo pomogla prenijeti ideje i aktivnosti udruge široj javnosti, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 18:50