StoryEditorOCM
TV&RealityKULTNI film

Jeste ga gledali? Glumca je udario grom na snimanju: za ‘najkontroverzniji film ikad‘ vezane su nevjerojatne situacije

Piše SCENA SD
8. travnja 2023. - 18:28

Kontroverzni film o posljednjih 12 sati života Isusa Krista "Muka" prvi je put prikazan 2004. godine, no i danas ga svake godine pogledaju milijuni gledatelja, posebice pred Uskrs, piše klix.ba.

Film je snimljen s 30 milijuna dolara, a unatoč svjetskoj antipropagandi i kontroverzama zaradio je 600 milijuna i postao jedan od rijetkih filmskih naslova koji su postali obvezna "lektira" onih koji Uskrs dočekuju pred televizijskim ekranima.

Redatelj Mel Gibson, optužen za antisemitizam, producirao je film koji je šokirao publiku količinom prikazanog nasilja i postao autor naslova s ​​najvećom zaradom u američkim kinima.

Uz ovaj film vežu se brojne neobične priče koje su se dogodile tijekom snimanja.

Glavni glumac Jim Caviezel, koji je utjelovio lik Isusa Krista, vjerojatno je najgore prošao od svih koji su imali veze s ovim filmom, a zbog njega se oko filma stvorila atmosfera straha.

Naime, Caviezel je na snimanju uganuo nogu, potom je iščašio rame u sceni u kojoj nosi križ na leđima, a u sceni brutalnog bičevanja ostao je bez komadića mesa na ruci.

No, ono što je najgore od svega je što ga je tijekom snimanja udario grom, srećom prošao je bez većih ozljeda. Nakon ovog filma njegova je karijera gotovo potpuno zamrla.

Magazin Entertainment Weekly navodi da je "Pasija" najkontroverzniji film svih vremena te da je Gibsonov jezivi prikaz izdaje Isusa Krista i prikaz njegovog raspeća zapalio "kulturni rat bez premca u povijesti Hollywooda".

U filmu se govori na aramejskom, hebrejskom i latinskom, a imao je tri nominacije za Oscara.

Najavljeno je i snimanje drugog nastavka ovog filma pod nazivom "Muka Kristova: Uskrsnuće", no ono je obavijeno velom tajne te se još uvijek ne zna kada bi trebala biti premijera ovog filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 05:17