StoryEditorOCM
TV&RealityGUTALA UVREDE

Diletta Leotta: Diplomirala sam pravo, nitko mi više ne može reći da sam slavna i na tv-u samo zbog svojih sisa! To boli

Piše D.J./JL
24. svibnja 2024. - 14:32

Najpoznatija sportska novinarka Diletta Leotta, osim profesionalnošću, pažnju javnosti privlači i svojim seksepilnim izgledom. Zaručnica vratara Newcastlea, Lorisa Kariusa, progovorila je o seksističkim komentarima koje redovito dobiva, kako u rodnoj Italiji, tako i u ostatku svijeta.

image
Gianluca Ricci/Dppi Via Afp

32-godišnja novinarka otkriva da većinu diskriminirajućih komentara dobiva od žena, a neki su joj prilično bolni.

"Najgori komentar koji sam dobila bio je: Tu si gdje jesi samo zbog svojih sisa! Kolega sa Sky Sporta prenio mi je što su ljudi govorili o meni. Tad sam tek započela s ovim poslom, imala sam 20 godina i zaboljelo me ludo. Te sam večeri kod kuće vrištala, to je probudilo lavicu u meni, puno sam naučila. Diplomirala sam pravo, tako da mi više nikad nitko ne može reći tako nešto", ispričala je Diletta Leotta za F magazin, prenosi Daily Mail.

image
Carmelo Imbesi/Dppi Via Afp

Novinarka smatra da je glavni problem to što svugdje manjka ženske solidarnosti i međusobnog razumijevanja, jer upravo žene znaju biti najgore s komentarima na račun izgleda.

"Problem je u ženskoj konkurenciji koja diže glavu kad sjednemo na položaje koje inače zauzimaju muškarci, kao u nogometu", izjavila je Leotta, koja se i dalje, premda manje, suočava s negativnim komentarima i pogrdnim nazivima.

Ranije ovog mjeseca njezin je izgled komentirala i njezina kolegica iz branše, poznata talijanska novinarka i voditeljica Paola Ferrari, koja je oštro osudila njezin izbor odjeće.

Poručila je da je "promoviranje golotinje" korak unatrag za žene u industriji.

image
Giuseppe Maffia/Nurphoto Via Afp

"Ona je jako dobra i donosi prihode od oglašavanja, ali ako me pitate bih li voljela da moja kći Virginia bude poput nje, onda je odgovor - ne", izjavila je tada Ferrari i dodala da nekada žene nisu htjele ispasti lijepe, nego dobre, a da danas prije svega žele biti lijepe, što je po njoj, korak unazad.

image

Diletta s kćerkom.

Screenshot/ Instagram/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 17:40