StoryEditorOCM
TV&RealityRim Tim Tagi

Baby Lasagna u samo jedan dan pomeo konkurenciju na YouTubeu! Ovo je ekipa koja ga je na Dori stavila kao rezervu

Piše Scena SD
10. siječnja 2024. - 19:30

Scenarij kao u nekom holivudskom filmu!

Javnosti nepoznati mladić iz Umaga Marko Perušić umjetničkog imena Baby Lasagna prijavio se tek tako na Doru s pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim‘ misleći je ostaviti kao album filler (pjesmu koja samo upotpunjava album).

Nakon što su izašli rezultati natječaja bio je prva rezerva i onda se dogodilo da je Zsa Zsa odustala, a Lasagna upao. I tu kreće show!

Odmah nakon što su pjesme s Dore premijerno puštene na Hrvatskom radiju domaći fanovi Eurosonga izdvojili su Lasagnu kao apsolutni hit ne vjerujući da je njegova pjesma uopće mogla biti rezerva.

Zanimanje za ‘Rim Tim Tagi Dim‘ pokazali su i inozemni fanovi, Lasagna je preko noći postao prava senzacija, a da se tu zbilja nešto veliko događa prepoznali su i u jakoj diskografskoj kući Universal Music uzevši Lasagnu pod svoje.

Dogodilo se tako da je prvi put u povijesti Dore skladba koja je trebala biti rezerva postala apsolutni favorit. Tome u prilog ide i podatak da je ‘Rim Tim Tagi Dim‘ u svega jedan dan otkako je HRT na svom YouTube kanalu Dore pustio ovogodišnje pjesme doslovno pomeo pod konkurencijom.

Baby Lasagnu su korisnici YouTubea do ovog trenutka u 24 sata poslušali čak 111 tisuća puta, a taj broj samo raste. Pjesma je čak ušla u trending hrvatskog YouTubea, trenutno se nalazi na drugom mjestu i vrlo vjerojatno će s trona skinuti Aleksandru Prijović. Lasagnu od kandidata Dore slijedi Let3 i njihova ‘Baba Roga‘, imaju upola manje pregleda, do ovog trenutka 58 tisuća.

Ovo su samo neki od oduševljenih komentara na Lasagnu:

- Dragi prijatelji Hrvati, ako ovo pošaljete, glasam za vas svim srcem i imate veliku šansu za Eurovision Song Contest Zagreb 2025. Bravo za ovu divnu pjesmu!

- Zašto vam je ovo bila rezerva? Da li u HRT-u ima netko mlađi od 75 godina? Čovjek je jedini izazvao reakciju i sretno mu na Euroviziji kad rasturi na Dori.

- Jedina pjesma s kojom konačno nešto možemo napraviti na Eurosongu (potencijalni top 10). Nadam se da žiri ovaj put neće zabrljat, a publika me ne brine.

image

Baby Lasagna

YouTube

- Usudim se reći da po prvi put na Dori imamo pjesmu s realnim šansama za pobjedu na Eurosongu.

- Hrvatska ima pjesmu za TOP 3 ove godine na Eurovoziji. Ljudi iz raznih zemalja svijeta rade reakcije na YT-u i dive se ovome dečku.

- Pitam se je li HRT-u barem malo neugodno što pjesma koja je bila rezerva sada slovi kao favorit za pobjedu Dore?

Inače na ovogodišnji natječaj za Doru stigle su rekordne 203 prijave.

Žiri koje je birao pjesme bio je u ovom sastavu:

Željko Mesar - predsjednik žirija,

Igor Geržina - glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a,

Dražen Miočić - urednik programskog kanala HTV 4,

Robert Urlić - urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija,

Tomislav Krizmanić predsjednik OGAE Hrvatska,

Ema Gross - glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija.

Oni su odabrali 24 pjesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu te 4 rezervne pjesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 07:41