StoryEditorOCM
Šuška seBOGAT ŽIVOTOPIS

Nećete vjerovati gdje smo nabasali na Vlatku Pokos! Ona je živi dokaz da nikad nije kasno za novi (radni) početak

Piše Lenka Gospodnetić
3. kolovoza 2023. - 11:37

U svestranost (voditeljice, pjevačice, spisateljice, studentice, kolumnistice...) Vlatke Pokos već smo se niz puta uvjerili, no sad je svom životopisu dodala novu crticu.

Naime, Pokos se - zaposlila, ima pravi građanski posao s radnim vremenom i čak dva slobodna dana u tjednu, i to u splitskom hotelu Ambasador.

Visokokategornik se nalazi na početku Zapadne obale, na mjestu nekadašnjeg Doma JNA (Jugoslavenske Narodne Armije), riječ je o luksuznom zdanju uređenom u retro-duhu, o kojemu smo već pisali u Slobodnoj. Odnedavno je ponuda hotela bogatija i za tzv. concierge-uslugu, naime upravo u tom svojstvu je sezonski, na puno radno vrijeme angažirana Pokos.

image

Split

Jakov Prkic/Cropix

Kako saznajemo od uprave hotela, nju su angažirali jer ima sve kvalitete potrebne za rečeni posao savjetovanja klijenata u vezi s njihovim željama tijekom boravka u Splitu I u "Ambasadoru": elokventna je i "oboružana" aktivnim znanjem nekoliko svjetskih jezika, krasi je komunikativnost i ima visok stupanj motivacije, a ni ugodna vanjština svakako nije na odmet. Pokosino radno mjesto u smislu mikrolokacije jest aula hotela gdje ima svoj prostor koji ipak nije office, nego ležernija varijanta, "mala uvala" u kojoj osluškuje prohtjeve gostiju. Najčešće je riječ o organizaciji evenata, nekih intimnijih proslava i sličnih pothvata tijekom boravka, kazuju nam ljubazni sugovornici iz hotela Ambasador.

image

hotel am

Na žalost, Pokos kad je izvan radnog mjesta nije ni približno toliko servilna pa čak ni ljubazna; na naš poziv se javila odmah, ali je grubo odrezala da "ne daje nikakve komentare". Napominjemo da smo je odmah pitali za novo (i vrlo fino, primijetili bismo) hotelsko radno mjesto a ne za, primjerice, njezin nedavni ispad usmjeren na male brodare u Dalmaciji. Netko komunikacijski vještiji bi iskoristio priliku i nahvalio hotel i svog poslodavca, ali Pokos očigledno energiju štedi za Facebook, na kojemu se obrušava na društvene anomalije (po osobnoj procjeni), ne štedeći ni bivše prijatelje (poput pjevača Mladena Grdovića, kojega je povrijedila jednim nedavnim postom).

Od hotelskog osoblja saznajemo da Pokos ne stanuje u hotelu, nego kod prijateljice u Splitu, te da su zasad zadovoljni njezinim radom. Ne sumnjamo, s obzirom da je i u Kanadi gdje je ranije boravila bila angažirana u uslužnom sektoru prodaje luksuzne odjeće, obuće i asesoara.

Podsjetimo, Pokos je prije nekoliko desetljeća bila u javnosti jedna od najizloženijih osoba zbog svog turbulentnog braka s poduzetnikom Josipom Radeljakom Dikanom, a njezin roman Život u raju, objavljen netom nakon burnog razvoda dodatno je (post festum) skandalizirao javnost. Sam roman, međutim, kao književni uradak dobio je čak solidne recenzije.

Pokos se u Hrvatsku nedavno vratila zbog obiteljskih prilika, ali i nastupa u showu Ples sa zvijezdama u kojemu se, na žalost, nije proslavila: publika ju je izbacila prije svih. Šteta za produkciju, jer Pokos izaziva pozornost gdje god se pojavi...

To je prepoznala i dizajnerica Monika Sablić koja ju je prije koju godinu angažirala u svojoj modnoj kampanji kao ljepoticu koja prirodno i dostojanstveno stari.

No, proces neumitnog starenja ipak nije vezan samo uz vanjštinu, štoviše u nekima se s protokom godina budi revolucionaran, mladenački duh, pa se tako i protagonistica ove priče sve više promeće u osobu koja se (putem suvremenih komunikacijskih alata) obračunava sa onim što je (ili tko je) iritira.

Ipak, njezin je novi posao u zrelijim godinama pokazao da nikad nije kasno za još jedan početak.

Izbor hotela i grada nije mogao biti bolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:07