Scena Showbizz

'CILI ŽIVOT ŽIVIN BAJKU'

Iza Olivera su ciklusi kemoterapije, ali on 'baca baze' i zrači optimizmom: Svi skupa ćemo negdi letit, ako ne bude dobro zviždite mi!

'CILI ŽIVOT ŽIVIN BAJKU'

'Bija san na na moru dva, tri dana, kad je bilo sunca. I lovija ribu... More liči...'

Oliver Dragojević i stotinu glazbenika na pozornici iznimno su jamstvo za nezaboravan koncertni doživljaj 15. prosinca u Spaladium Areni, kojega je stari morski vuk najavio na jučerašnjoj press konferenciji u "Leggiero baru" splitskog City Centera one u društvu Ante Gele i Alana Bjelinskog, dvojice nezaobilaznih glazbenih suradnika i prijatelja.

Slavlje Oliverovih 70 godina započelo je u ožujku u zagrebačkoj Areni, gdje su omiljenog pjevača pratili članovi Zagrebačke filharmonije, a termin u Splitu rezerviran je blizu njegova 70. rođendana (rođen je 7. prosinca 1947.).

Oliver i Zagrebačka filharmonija splitskoj će se publici prvi put predstaviti zajedno, a u tom iznimnom glazbenom druženju, uz nezaobilazne "Dupine" i još nekolicinu instrumentalista, na sceni će im se pridružiti i gosti – Gibonni, Tedi Spalato i Stjepan Hauser.

– Čini mi se da bi moglo bit lipo, čekam taj dan. Navršenih sedamdeset godina... Kad san bija 20 godina star to mi je bilo nezamislivo. A sad se to ostvaruje – raspoloženo je komentirao Oliver, koji usprkos borbi s teškom bolešću s nestrpljenjem očekuje koncert u Spaladiumu.

Premda je iza njega nekoliko ciklusa kemoterapije, zrači optimizmom, ne gubi karakterističan smisao za šalu i potpuno je fokusiran na veliki rođendanski koncert u Spaladiumu.

– Cili život se družin s ljudima, koji su supertalentirani i ostvaruju nekakve moje snove. Neku bajku, koju živin već godinama. Ovaj put će to biti skupa s publikom, koja će imati veliku pjevačku ulogu. Znači, bit će aktivna s nama, s filharmonijom, zborom "Izvor", Gibom, Tedijem i Hauserom. Znan samo da ćemo svi skupa negdi letit...

Drago mi je šta ćete bit s nama!

Bit će mi drago što ćete vi, mediji, biti s nama. Pišite sve pozitivno ako bude tako, ako ne bude, onda nam zviždite – šeretski je dobacio Oliver pripadnicima sedme sile uoči koncerta za koji se njegovi organizatori, menadžer Neno Drobnjak i diskografska kuća "Aquarius Records", pripremaju posljednjih godinu dana. Renco Posinković iz Spaladium Arene, pak, dometnuo je kako će splitsko izdanje "Oliverovih 70" zasigurno po svemu nadmašiti pjevačev posljednji nastup u Spaladium Areni 2010., u najvećoj splitskoj sportskoj dvorani te godine službeno jedini rasprodani koncert.

Iza Olivera su 23 studijska albuma, brojne kompilacije, brojne nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama, kao što su newyorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju... Na tu je činjenicu podsjetio Ante Gelo, a Alan Bjelinski na još jednu bitnu stvar – užitak u druženjima s njim, kako na sceni tako i u trenucima kad siđu s nje.

– Znam da je Oliver u srcu svih nas dok pjeva, pogotovo kad smo na bini s orkestrom. Sretni smo što imamo jednog ovakvog umjetnika pored sebe. To je san svakog muzičara... Od društva do putovanja avionom i ribolova, do kontakata sa sličnim ljudima i prekrasnim glazbenicima s kojima nas on sve povezuje. Zagrebačka filharmonija daje jedan poseban zvuk, jednostavno leti i putuje visoko nadahnjujući svakog od nas, a vjerujem i našeg prijatelja Olivera – kaže Alan Bjelinski uz čiju pomoć, dakako i Gelinu, Oliver kroji listu svojih ponajboljih skladbi za rođendanski koncert u Splitu. Nimalo lak posao, uzme li se u obzir koliko je takvih snimio...

'Baš smo sinoć krojili listu...'

– Bit će krasnih pjesama, koje svi volimo i koje su nam drage. Mislim da smo izdvojili nešto posebno i najljepše što volimo svirati s orkestrom. Nikad nije sretno otkriti sve adute, ali eto bit će "Nocturno", meni jedna od najljepših pjesama koju je Oliver otpjevao. Baš smo sinoć krojili listu... – kazao je Gelo na što se "upalio" Oliver.


– I stalno fali jedna. Onda dodamo tu jednu, pa fali još jedna. Došli smo do 28 pjesama i tu bi tribali stat, a nismo. I nećemo stat, pa ćemo na kraju morat neke izbacit. Znate što me veseli?! Kad svih nas više ne bude, te će se pisme pivat – veli pjevač, koji je do jučer punio baterije u rodnoj Veloj Luci. Pred njim je sada nastavak liječenja, a ubrzo i koncertne probe.

– Bija san na na moru dva, tri dana, kad je bilo sunca. I lovija ribu... Novi čovik, ne može se to opisat. More liči... Da jel bilo ribe?! Fratri, arbuni... I onda san tamo u tome gušta. Škarpine i penete, to san ija cilo vrime. Ono u šugu... Asti ga šta je to dobro. I evo me, doša san doma, sad ćemo se spremat. Kemoterapija, pa onda za desetak dana probe. Triba skoknit i do Zagreba, neki će muzičari doć i do mene u Split. Zbor "Izvor" ne može, njih je puno, pa ću ja gori do njih. Bit će i novih trenutaka u programu koncerta u odnosu na onaj šta smo ga imali u Zagrebu. Ma bit će to dobro – razvukao je osmijeh Oliver.


Ulaznice u prodaji
Ulaznice za koncert puštene su jučer u prodaju, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima u sustavu Eventima. Organizatori najavljuju večer ispunjenu pismom i dobrom zabavom uz najbolju audio i videoprodukciju. Ulaznice se prodaju u nekoliko kategorija: VIP parter (260 kn), parter (230 kn), tribina dolje (230 kn) i tribina gore (190 kn).

 

Naslovnica Showbizz