Scena Showbizz

'Mama mi je poludjela'

Udisanje dalmatinskog zraka: Danijela se prisjetila simpatične anegdote iz Ellinog djetinjstva, a kad dođe unuče 'sve će to ponovit'

'Mama mi je poludjela'

Danijela Dvornik vrijeme provodi na relaciji Split-Sutivan, a svaku slobodnu priliku iskoristi kako bi provela dane na otvorenom. Njen je Instagram profil prepun je fotografija s lokacija diljem Dalmacije, a tu i tamo pratiteljice počasti Danijela i nekim zanimljivim komentarom i uspomenom.

Boravak u prirodi očito ju je prisjetio i nekih davnih događaja, pa je sa svojim pratiteljicama podijelila i simpatičnu priču iz Ellinog djetinjstva.

 

Danas, šetajući uz more ,kroz maslinike poljskim stazama ,udišući poznate mirise moga djetinjstva prisjetila sam se jedne zgodne anegdote sa mojom kćeri. Negdje u vrijeme dok je Ella imala 8-9 godina,nakon školske godine krenule smo ona i ja na Brač ,autom. Kako je put od Zagreba do Splita starom cestom uvijek bio dug, imala sam običaj to putovanje pretvoriti u jedan zabavni izlet i druženje sa Ellom.Slušale bi glazbu, pjevale ,smijale se i često skretale sa puta u neka zanimljiva mjesta i tako put činile zabavnim. Jednom sam negdje iza Knina prema Šibeniku zastala na nekoj uzvisini odakle se spuštalo ogromno polje i livada. Izašle smo iz automobila i rekla sam Elli :"Ajmo sada zatvoriti oči i udisati ove mirise!" Ella me gledala svojim krupnim očima i kao da je mislila u sebi" mama mi je poludjela" i smijala se. -Ali,zašto? - upitala me iznenađeno. - Zamisli Ella , da ti netko veže oči i da te negdje odveze , i onda te izvede van, mogla bi po mirisu ove trave i poljskog cvijeća, zraka i vrućine znati da si u Dalmaciji. Svi ovi mirisi ,to smo tata i ja, to si i ti. To je nešto što je dio nas. Ella je udisala zrak vjerojatno ne misleći o onome što ja pričam, bar sam ja to tako mislila. Nakon ljetovanja, kad se Ella vratila u školske klupe prvih dana dobila je zadatak iz hrvatskog jezika napisati sastavak o nekom događaju sa ljetovanja. Došla je kući sva sretna i odmah sa vrata veselo viknula :"Mama, dobila sam 5 iz sastavka i dodatnu pohvalu učiteljice ! Znaš ,dobra ti je ona fora sa udisanjem zraka! " U pohvali je pisalo da još nijedno dijete nije tako poeticno napisalo sastavak o putovanju i iskustvu udisanja dalmatinskog zraka😂😂😂😂 Bilo mi je smiješno i drago, što joj je od cijelog ljetovanja taj sasvim spontani i za nju neobičan događaj ostao ipak zapamćen.Danas sam sve te mirise ponovo doživjela. A kad dođe unuče , sve ćemo to ponoviti.#dalmacijaumomoku #smellsgood #brač #beatifullcroatia #mediterianstyle #fullofmemories#elladvornik

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

"Danas, šetajući uz more, kroz maslinike poljskim stazama, udišući poznate mirise moga djetinjstva prisjetila sam se jedne zgodne anegdote sa mojom kćeri. Negdje u vrijeme dok je Ella imala 8-9 godina,nakon školske godine krenule smo ona i ja na Brač, autom. Kako je put od Zagreba do Splita starom cestom uvijek bio dug, imala sam običaj to putovanje pretvoriti u jedan zabavni izlet i druženje sa Ellom.

Slušale bi glazbu, pjevale ,smijale se i često skretale sa puta u neka zanimljiva mjesta i tako put činile zabavnim. Jednom sam negdje iza Knina prema Šibeniku zastala na nekoj uzvisini odakle se spuštalo ogromno polje i livada. Izašle smo iz automobila i rekla sam Elli :"Ajmo sada zatvoriti oči i udisati ove mirise!" Ella me gledala svojim krupnim očima i kao da je mislila u sebi" mama mi je poludjela" i smijala se. - Ali,zašto? - upitala me iznenađeno.

- Zamisli Ella , da ti netko veže oči i da te negdje odveze , i onda te izvede van, mogla bi po mirisu ove trave i poljskog cvijeća, zraka i vrućine znati da si u Dalmaciji. Svi ovi mirisi ,to smo tata i ja, to si i ti. To je nešto što je dio nas.

Ella je udisala zrak vjerojatno ne misleći o onome što ja pričam, bar sam ja to tako mislila. Nakon ljetovanja, kad se Ella vratila u školske klupe prvih dana dobila je zadatak iz hrvatskog jezika napisati sastavak o nekom događaju sa ljetovanja. Došla je kući sva sretna i odmah sa vrata veselo viknula :"Mama, dobila sam 5 iz sastavka i dodatnu pohvalu učiteljice ! Znaš ,dobra ti je ona fora sa udisanjem zraka! "

U pohvali je pisalo da još nijedno dijete nije tako poetično napisalo sastavak o putovanju i iskustvu udisanja dalmatinskog zraka. Bilo mi je smiješno i drago, što joj je od cijelog ljetovanja taj sasvim spontani i za nju neobičan događaj ostao ipak zapamćen. Danas sam sve te mirise ponovo doživjela. A kad dođe unuče, sve ćemo to ponoviti", napisala je Danijela i raznježila obožavatelje.

"Nikad više nisam naišla na takav miris borova i mora kao u Dalmaciji" Predivno detinjstvo i divno ispričana priča... eto suštine u par riječi!", komentirala je na to jedna pratiteljica.

Naslovnica Showbizz