Scena Showbizz

Tri, dva, jedan - kuhaj!

To je bilo teško za gledati: kandidati dobili najbolje riblje bokune pa ih totalno uništili!

Tri, dva, jedan - kuhaj!

Počeo je drugi tjedan kuhanja u showu ''Tri, dva, jedan - kuhaj!'' i žiri više ne može popuštati kandidatima. Mateji Domitrović Sabo, Mati Jankoviću i Tomislavu Špičeku počinje se dizati kosa na glavi od manjka kulinarskih vještina kuhara-amatera koji su u srijedu navečer muku mučili s ribljim menijem.

U prvom je tjednu popularnog kulinarskog showa cijenjeni žiri natjecateljima dopuštao da čine svakojake početničke greške, uz napomenu da moraju slušati njihove zlatne savjete. No počeo je već drugi tjedan, a Mateja Domitrović Sabo, Mate Janković i Tomislav Špiček izgubili su strpljenje te opet očitali 'bukvicu' kandidatima.

Osim što su neki natjecatelji uništili svježu morsku vrhunsku ribu poput romba i škarpine, neki od njih nisu znali jesu li one slatkovodne ili morske, treći je par nije znao očistiti, a neki su opet zaboravili koristiti gulilicu, što je Tomislava Špičeka dodatno zgrozilo.

''Zar nisam dovoljno pokazao u kamere prošli tjedan da se treba koristiti gulilica?'', upitao je Špiček, ljutito što mora ponavljati već rečeno. ''Pogledajte, dečki, kako mrkva ružno izgleda. Ovo je katastrofa!'', dodao je Špiček, koji je dečkima odlučio dati mršavu dvojku za njihov pijani romb s povrćem i pireom.

Mate je pak kazao simpatičnim Slavoncima kako mu ne dopuštaju da im daje dobru ocjenu i okrenuo kuhaču s ocjenom tri, baš kao i Mateja.
Isto jelo radili su i vođe tima 'Vallis Aurea', Ružica i Drago, koji su, prema riječima žirija, također uništili vrhunsku ribu zbog nejestivog umaka i nezačinjenog romba. Ružica je priznala da nikada nije jela romba te da ne zna kakvog je on okusa, dok Drago nije znao kakva je to vrsta ribe. Iako je njihovo jelo bilo ''bljutavo'', žiri se smilovao i dao im malo bolje ocjene nego Slavoncima.

Ni vođe tima 'Čili papričice', Morana i Domagoj, nisu se večeras potrudili jer je njihov file lososa na rižotu s jagodama izgledao prepečeno i neuredno. Komentari njihovog jela bili su loši, no ocjene bolje zahvaljujući Domagoju, koji je pomogao Mateji, kolegici suprotnog tima i objasnio joj kako se čisti losos.

Sretnih ruku nisu bile ni Marica i Silvijana, koje su pripremale jelo po imenu 'Bodljikava ljubav', komad filea lososa na bijeloj palenti, čime žiri nije bio zadovoljan. Osim što Marica i SIlvijana nisu bile sretne kada su čule komentare žirija, Maricu je dodatno razljutio Špiček koji palentu naziva žgancima, što Marica ne može čuti. ''Palenta je trebala biti baš takva, a Špiček neka kaže žganci tamo odakle je i došao!'', odbrusila je Marica u kamere.

Ako je suditi po komentarima žirija, natjecatelji imaju još puno toga za učiti, a hoće li žiri morat ponavljati i hoće li se bar sutra najesti, ne propustite doznati već sutra u novoj epizodi showa ''Tri, dva, jedan - kuhaj!'' u 21:10 sati, na RTL-u!

 

Naslovnica Showbizz