Scena Showbizz

Pala prva klapa

Na pučini pred Komižom: konačno krenulo snimanje 'Mamma mie', a prva scena svidjet će se svim romantičnim dušama

Pala prva klapa

S danom zakašnjenja, zbog jakog olujnog nevremena na Visu, jučer je u Komiži, u akvatoriju ispred bivše tvornice za preradu ribe "Neptun" službeno počelo snimanje nastavka hollywoodskog hit mjuzikla "Mamma Mia: Here We Go Again".

Iako se samom setu zbog jakog osiguranja nikako nije moglo prići, pripreme za prve morske kadrove moglo se gledati s ceste iznad same tvornice. Gumenjaci privezani na pristanište pred tvornicom, veliki broj djelatnika produkcije, tehnika, od ranog su jutra pred "Neptunom" pripremali ovu lokaciju za prvu klapu. U prijepodnevnim satima nije se moglo vidjeti glumce, no oko podneva na set je uplovila prekrasna drvena jedrilica "Bel Ami" na kojoj je glumac Josh Dylan, koji će u drugom djelu mjuzikla igrati mladog Billa Andersona kojeg inače glumi Stellan Skarsgard, posljednjih dana svladavao umijeće vožnje broda.

No, jučerašnje glavne zvijezde ipak su bili Lily James i Jeremy Irvine, koji glume mladu Donnu Sheridan i Sama Carmichaela, odnosno Meryl Streep i Piercea Brosnana. Većinu vremena glumci koji glume par proveli su snimajući na pučini ispred Komiže, u malenom čamcu pod budnim okom redatelja Ola Parkera.I James i Irvine bili su odjeveni u ljetno izdanje, ali karakteristično za 1980-e. Lako je pretpostaviti da su snimali upravo scenu početka zaljubljivanja Donne i Sama. Prvi dan i početak snimanja prošao je prilično opušteno, a tek ćemo vidjeti kako će sve izgledati na velikom platnu.

Inače, tvornica "Neptun" glavna je logistička baza produkcije i u njoj je smještena oprema, šminka, kostimi, pa je logično da je početak snimanja bio upravo u Komiži, koja očito "glumi" neki dio izmišljenog grčkog otoka Kalokairi. A da samim glumcima nije teško pala odgoda početka snimanja pokazali su na svojim Instagram profilima.Tako su olujnu noć između nedjelje i ponedjeljka Lily James, Jessica Keenan Wyn, Jeremy Irvine i Josh Dylan u odličnom raspoloženju proveli u jednom od viških lokala. Mlada se glumačka ekipa, prema svemu sudeći, vrlo dobro zabavlja izvan seta, a svojim dogodovštinama nerijetko počaste i svoje pratitelje na društvenim mrežama, a ništa manje zabavno neće im biti ni samo snimanje.

 

Naslovnica Showbizz