Scena Showbizz

Javnost u šoku

Trebalo mu je 20 godina: vozač princeze Dijane po prvi puta progovorio o tragediji i podijelio nepoznate detalje kobne noći

Javnost u šoku

Prošlo je 20 godina otkako je princeza Diana poginula u prometnoj nesreći u Parizu, a javnost tek sad doznaje nepoznate detalje nesreće, kakvi su odnosi vladali među glavnim akterima, ali i kako su članovi kraljevske obitelji podnijeli gubitak, prenosi Jutarnji list.

Jedna od Diani bliskih osoba bio je njezin višegodišnji vozač Colin Tebbutt koji je po prvi puta nakon 20 godina progovorio o nesreći. U televizijskom intervjuu u emisiji ‘Good Morning Britain’ Colin se suzdržavao da se ne rasplače govoreći o posljedicama nesreće. Otkrio je da se otpočetka osjećao odgovornim što je nije on vozio te kobne noći, piše Hello.

- Uvijek se osjećate odgovorno - rekao je voditeljima Kate Garraway i Benu Shephardu u četvrtak.

Tebbutt je odmah nakon nesreće došao u bolnicu u Parizu gdje su prevezli tijelo princeze:

- Pozvali su me da pomognem. Došao sam u bolnicu, tamo je bilo sve puno ljudi. Bilo je jako teško i emotivno vidjeti je kako leži na krevetu. Onda sam vidio da ljudi stoje i na krovu bolnice, što me zabrinulo jer soba nije imala zastore. Zato sam uzeo neke deke i stavio ih na prozore, ali onda nije zrak dolazio pa sam upalio ventilatore. Taj trenutak u životu ću pamtiti zauvijek jer su se princezi od puhanja pomaknule trepavice i kosa. To će mi zauvijek ostati urezano u sjećanju. Morao sam se okrenuti, izbaciti to iz glave i nastaviti raditi nešto.

Na pitanje što misli što se zapravo dogodilo u tunelu i što je uzrokovalo nesreću, rekao je kako misli da se radilo samo o prebrzoj vožnji, što je na koncu i istraga zaključila.

Premda su se s godinama zbližili, njihov je odnos bio strogo profesionalan, a Colin je priznao i da je tu uvijek bila ‘granica’ zbog njezinog kraljevskog statusa.

- To je granica koju nitko ne smije prijeći. Obraćate joj se samo kad se ona vama obrati, to je ispravno. Ona je imala nešto kraljevsko u sebi. Često smo se zajedno vozili autom i imala je sjajan smisao za humor. Nikad se u dvije godine nismo ni porječkali.

Piše Jutarnji list.

Naslovnica Showbizz