Scena Showbizz

sport da, glazba yes!

Splitski estradni reprezentativci snimili Gusarevu himnu 'Vesla od zlata'

sport da, glazba yes!
U povodu 100. obljetnice veslačkoga kluba Gusar, u splitskom HNK ove je subote premijerno predstavljena himna toga trofejnog kluba, nazvana “Vesla od zlata”. Autori himne su Robert Pauletić i Tomo Mrduljaš , a izvode je Oliver, Gibonni, Marijan Ban i grupa Libar. Publika u kazalištu čula je na snimci uoči izvedbe Tijardovićeva “Spli’skog akvarela”.

– Iz Gusara su naručili pismu Tomi Mrduljašu povodon 100. godišnjice kluba. Osim šta ima slavno veslačko prezime, malo ljudi zna da je Tomo Mrduljaš i sam bija vrlo uspješan veslač, s odličnin rezultatima. Tomo me pita bi li ja proba napisat tekst za pismu Gusaru. A ko to ne bi tija, napisat pismu jednome od najvećih splitskih sportskih klubova za stotu godišnjicu? – kaže nam Pauletić, dodavši kako je zlatni pjevački četverac (izvođači pjesme) iz prve pristao otpjevati pjesmu Gusaru, a sami gusaraši su oduševljeni.– Za pjesmu me inspirirala slika vesla koje se sićan iz mladosti, jer san i ja malo vesla u Gusara, nekih šest miseci. Sićan se, bija je završija trening i krajičkon oka pogleda san veslo, a s njega su padale kapi mora kroz koje se prosijavalo sunce. Tu sliku lipote san stavija u refren “na veslu dvi kapi se sjaje” – otkriva nam naš poznati enigmat koji redovito prati veslačka natjecanja, a uživo je gledao uspjeh braće Skelin na Olimpijadi u Ateni.

Zaista, velika je stvar da splitski trofejni klub konačno dobije himnu. Pauletić primjećuje kako bi se Split inače trebao puno bolje odnositi prema svojim legendarnin sportskim klubovima.

– A ne ih pustit na milost i nemilost problemima, ka što vidimo u slučaju KK Splita, i da daroviti splitski sportaši moraju ić u druge gradove, čime od nekadašnje sportske velesile postajemo jadna kolonija. Gusar je zlatna vrijednost Splita, klub kakvog nema nadaleko: ko je još stvorija toliko olimpijskih i svjetskih medaljaša u tako relativno malom gradu? – komentira Pauletić.

merien ilić, foto: arhiv cropix


VESLA OD ZLATA

Prije sto ljeta
Smo dobili kralja
Prijestolje mu je
Od zlatnih medalja
Za regatu slave,
Snage i volje,
Nema na svitu
Od Gusara boljeg
I kad tilo boli
Duša te voli
Gusare, Gusare

REFREN (2 X)
Na veslu dvi kapi se sjaje
Gusaru srce se daje
I kad snaga tila staje
Ljubav za Gusara traje
Gusare
Gusare

To more sveto
Di vesla sve znače
Čelične ruke
A srce još jače
I kad tilo boli
Duša te voli
Ti si nan srića
Ti si naš dan

REFREN (2 X)
Na veslu dvi kapi se sjaje
Gusaru srce se daje
I kad snaga tila staje
Ljubav za Gusara traje
Gusare
Gusare

Trojanović, Šegvić
Bonačić, Valenta,
Četverac slave,
Olimpijska lenta
Mrduljaš, Celent,
Dva Skelina brata,
Franković, Boraska,
Vesla od zlata
Sinovi Splita
i Gusara, Gusara

REFREN
Na veslu dvi kapi se sjaje...

Naslovnica Showbizz