Scena Showbizz

9. Mostar Blues Festival (22.07. - 25.07.'11.)

Produkcijski tim Mostar Blues Festivala je potpisao ugovore sa headlinerima ovogodišnjeg festivala, a zbog velikog interesovanja javnosti za ulaznice pokrenuta je i njihova on line prodaja. S obzirom na sve veću posjetu i činjenicu da MBF i programski zahtijeva velike koncertne prostore, ovogodišnji, deveti po redu MBF, će se održati u Sportskom centru „Kantarevac“.

Imena kao što su Ana Popović, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, te legendarni Big Brother & The Holding Company, garantuju vrhunsko muziciranje, te kontinuitet u nastojanju organizatora da svake godine ponudi kvalitetniji program.

Da je Mostar grad bluesa posjetioci će se uvjeriti već na uvodnoj večeri kada će se blues emitirati i svirati praktično u cijelom gradu.

Program 9.-og Mostar Blues Festivala:

22.07. – Heineken Corners
- Live Blues In Mostar, izvođenje bluesa uživo, video projekcija Six Strings of Blues, audio/visual experience, blues slušaone u barovima.

23.07.– SC „Kanatarevac“
- Crossroad Blues Band
- Ana Popović & Band

24.07.-– SC „Kanatarevac“
- Ivan Vragolović
- Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić – unplugged

25.07.– SC „Kanatarevac“
- Livio Berak Trio
- Big Brother & The Holding Company (Janis Joplin's Original Band)


Cijena dnevne ulaznice u pretprodaji je 15KM, a cijena festivalske (trodnevne) je 40KM. Cijena dnevne ulaznice na dan koncerta je 20KM.

Online prodaja ulaznica na www.kupikartu.ba.

Prodajno mjesto SPLIT – Dallas Music Shop na Pjaci, Narodni trg 14

Programi devetog Mostar Blues Festivala su posvećeni najznačajnijem autoru Delta Bluesa, Robert Johnsonu, čija se stota godišnjica rođenja obilježava ove godine na svim većim blues festivalima u svijetu.

Interesantno je spomenuti da će u toku festivala biti održana izložba oldtimera, automobila i motocikala koju organizujemo u saradnji sa hercegovačkim moto klubovima, te izložba rukotvorina domaćih umjetnika.

Sve informacije na www.mostarblues.com

Naslovnica Showbizz