Scena Showbizz

Zadarfest: publika nagradila Jelenkovića, Ivana Kovač zavela žiri atraktivnim nastupom (FOTO)

 Zoran Jelenković
Zoran Jelenković
, miljenik zadarske publike i najzaslužniji za dobru završnu atmosferu druge večeri Festivala zabavne glazbe Zadar 2010. , osvojio je prvo mjesto po glasovima prisutnih u dvorani. Drugo mjesto po broju glasova su osvojili Dražen Zečić i grupa Banana,a treće mladi zadarski debitant Mihovil Modrinić, brat poznatog glumca Duška Modrinića.

Žiri je kao najbolju u konkurenciji zabavnih i pop izvođača izabrao mladu Splićanku Lidiju Bačić, nekadašnju sudionicu „Hrvatskog idola“ i njezinu pjesmu „Ako te ikada ostavim“, drugo mjesto pripalo je Rockatansky bendu, a treće Amiru Kaziću Leu.

Najboljom debitanticom proglašena je povratnica iz Kanade Tatjana Banđen, XLarge bend je nagrađen za najbolji tekst, Ivana Kovač za najbolji scenski nastup, a debitant Dalibor Prochazka odnio je čak dvije nagrade - za najbolji aranžman i najbolju glazbu.

Lidija Bačić
Najsimpatičniji dio dodjele nagrada, koji je izazvao smijeh u publici i na pozornici, bila je dodjela nagrada duhovitim Splićanima Hariju Rončeviću i grupi Dalmatino.

- Ugodno sam iznenađen jer se i nismo baš nauživali nagrada. Cili život sviram gitaru, ide mi očajno, a sada sam eto dobio nagradu za najbolju interpretaciju - kazao je pjevač Dalmatina Ivo Jagnjić, dok je Hari Rončević zahvaljujući na nagradi za najboljeg kantautora konstatirao kako mu je i nije bilo teško osvojiti kada je jedini kantautor na listi izvođača te večeri.

U Dvorani Krešimira Ćosića u ŠRC Višnjik druge je večeri bilo čak i manje posjetitelja nego prve večeri. Mlaku je atmosferu ponovno zagrijao revijalni koncert u spomen na pokojnog kantautora Tomislava Ivčića.

Zoran Jelenković, zahvaljujući svojoj nepresušnoj energiji i ekspresivnosti, publiku je digao na noge pjevajući najprije „Kalelargu“, a potom i svoju pobjedničku pjesmu „Bjesni oluja“.

- Ja sam jedino pravo dijete Zadarfesta ovdje. Lokina, Mladena i Bepa Matešića ne računam jer su oni i prije bili afirmirani, a mene je u orbitu izbacio upravo festival u Zadru - kazao je Jelenković koji je nagradu primio vrlo emotivno.

Pjevač Mladen Burnać ponovno je bio u društvu Jasmine Al Ghamel , navodno krive za raskid veze glumaca Andreja Dojkića i Petre Sanader, koja je ponovno plijenila pažnju sasvim kratkom mini haljinom. U publici je bila i Ava Karabatić sa dečkom Špirom Miličićem.
.

Nikolina Radić Ančić, Foto: Vladimir Ivanov, jure mišković / Cropix

- Nije malo posjetitelja, nego je dvorana sa 8-9 tisuća mjesta prevelika za ovakvu manifestaciju. Dogodine bi organizator, ako planira festival ponovno organizirati na Višnjiku, trebao razmisliti o tome da ne stavi 70 kuna ulaznicu, koja je na dan festivala bila i 90 kuna, nego da ide na količinu.

Popularna cijena od 20-30 kuna bi napunila Višnjik i atmosfera bi bila izvanredna - kazala je Marija P., 47-godišnja Zadranka koja je na festival došla u pratnji supruga.

Nije joj se svidjelo što su se nakon natjecateljskog dijela Festivala, a prije početka koncerta u sjećanje na pokojnog Tomislava Ivčića, s razglasa puštali hitovi Nede Ukraden.


Naslovnica Showbizz