StoryEditorOCM
Showbizzavidna figura

Zgodna mama Hajdukovca otkrila tajnu vitke linije: ‘Bilo im je čudno od čega sam mišićava, a ja...‘

Piše SCENA SD
2. travnja 2024. - 19:26

Kineziologinja i nekadašnja misica, Renata Lovrinčević Buljan (47), već od početka ovog tjedna ponovno se posvetila režimu vježbanja i radu s klijentima. Uz svoje bogato iskustvo, Renata je podijelila korisne savjete o održavanju zdravog načina života i produktivnim radnim navikama koje je usvojila još od najmlađih dana.

Uskrsni blagdani su iza nas, a možda smo se i ove godine trudili jesti umjereno. No, nije katastrofa ako smo si dopustili koji zalogaj više. Kako ulazimo u travanj, ljetne temperature sve su bliže, a mnogi su već zabrinuti zbog nekoliko dodatnih kilograma koje su možda dobili tijekom blagdana.

No, Renata poručuje: "Nema potrebe za panikom." Ona naglašava važnost balansa u svemu što radimo. "Normalno je opustiti se za vrijeme blagdana. To uvijek naglašavam svojim klijentima. Dajte si dozvolu za opuštanje tih dva-tri dana. No, već od utorka, važno je vratiti se u svoje rutine ili ih čak stvoriti iznova", kaže Renata.

Ključni element u održavanju zdravog načina života za Renatu je uravnotežena prehrana bogata kvalitetnim namirnicama i adekvatan unos tekućine. Ona potiče ljude da kuhaju, konzumiraju svježe voće i povrće te bogate povrtno-voćne salate. Za nju, važno je shvatiti što je kvalitetno, a ne mjeriti svaku kaloriju. "Već u utorak ujutro vraćamo se jajima, zobenim kašama, posnim sirevima, borovnicama, višnjama, jogurtima...", ističe Renata, piše 24 sata.

Renata promovira ideju da priroda ima moć liječenja i potiče ljude da se vrate prirodi. "Raznolikost boja voća i povrća nosi sa sobom različite koristi za naš organizam. Primjerice, crveno voće i povrće jača krvnu sliku, dok ljubičasto voće i povrće obiluje antioksidansima. Limun, bogat vitaminom C, poboljšava apsorpciju željeza", objašnjava Renata, koja svoje zdrave recepte često dijeli na svom Instagram profilu.

Kada je riječ o slatkim namirnicama, Renata potiče zamjenu konvencionalnih slatkiša zdravijim alternativama. "Nitko ne zabranjuje uživanje u slatkim zalogajima, ali važno je da ih pripremimo kod kuće koristeći kvalitetne sastojke, umjesto da posegnemo za kupovnim varijantama", ističe Renata, prenosi 24 sata

No, zdrava prehrana nije jedini ključ za održavanje zdravog načina života. Renata naglašava važnost redovitog vježbanja. "Uz uravnoteženu prehranu, tijelu je potrebno i kretanje kako bi održalo svoje funkcije", kaže ona. "Preporučujem teretanu jer omogućuje ciljano vježbanje, no važno je pronaći stručnu osobu koja može pružiti pravilne smjernice i motivaciju." Renata, osim osobnih treninga, nudi i online treninge za svoje klijente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:57