StoryEditorOCM
ShowbizPUNE ČAŠE ISPIJAM...

Zečić i Bulić rasprodali i reprizu dočeka: Bit će ka da smo u dnevnom boravku!

Piše PSD.
27. prosinca 2015. - 14:50
Zahuktava se atmosfera za doček Nove godine, peku se kolači, spremaju se garderobe za najluđu noć, lašte se skije za visinske snježne gušte, džumbus od veselja je na svakom koraku. A ponijelo je ono i dvojicu kolega s estrade, Dražena Zečića Zeku i Matu Bulića, molim lijepo, odmah nas ispraviše, prvo prijatelja, ma što prijatelja i više od toga, braće, a tek onda i kolega.

Kako i ne bi, trogirski hotel Medena gdje će svečare uvesti u Novu, a onda s njima provesti i još jednu ludu noć 1. siječnja, puca od rezervacija, interes je ogroman. U trenu dok ovo pišemo slobodna se mjesta, i to samo za drugu večer, na prste jedne ruke broje.

- Ovo je vrh – zadovoljan je Mate, zadovoljan je i Zeko, naviještajući nam dvije lude noći, dvije velike zabave, za goste, prijatelje, njihove obitelji, koji će uz pjesmu ispratiti staru i dočekati Novu.
- Repriza će biti još jača od dočeka. Sto posto. A znaš šta je meni drago, da ću nastupiti s mojim bratom Zekom. Znaš, posao je posao, mi smo profesionalci, uvijek ćemo dati sve od sebe. Ali kada ti je tu neko ko ti je tako blizak, ma onda se moraju uplest i emocije. Bit će savršeno – kaže Mate, koji nam je plan za nastupe sa svojim prijateljem otkrio na pješčanim – kavenim pripremama u kultnog Žbirca, na splitskim Bačama.
- Bit će i više nego savršeno, i osjećam to i znam. Kada pokraj sebe imaš Matu, pa naše drage prijatelje, naše ljude, ma znaš kako će ispast te dvi lude noći. Bit će ka da smo u dnevnom boravku, među svojima, a ti svoji su naša publika. Ne, ne, ne dolazi mi i obitelj. Ali i bolje je da ne dolaze jer bi me to puno koštalo – šali se Zeko.

Evo i njega, još jednog njihovog prijatelja, samoumirovljenog menadžera Ivana Bubala, koji misli da doček u Trogiru i Medenoj ima i jednu veliku falingu. A za nju je, kaže Bubalo, kriv arhitekt ovog legendarnog zdanja, koji nije predvidio da će na ulasku u 2016. tu zapjevati Zeko i Mate.
- I falija je, triba je u nacrt stavit troduplo veći hotel. Puknit će od pustog svita šta dolazi. I šta ja govorin stalno, ma da su njih dvojica zapivali na splitskoj Rivi za doček, bilo bi jedno sto iljada ljudi. A dobro, ovako će Medena eksplodirat. Evo šapnit ću vam, dolazi i Čubi na doček. A koliko ga znan, neće samo mirno sidit u publici – užgaje Bubalo atmosferu.

A kada smo već kod atmosfere, teško da bi ona mogla proći bez dobre spize, recimo kobaja, pršuta, divenica, pancete. Ipak nismo s otočanima, nego s kontinentom, pa još kada kada se na istom mjestu nađu drniška, omiška i čitlučka krajina, na jelovniku se u prvom planu može naći samo nešto što je došlo na četiri noge. A njima je najbolji par dobro vino.
- Mi smo uvik imali doma svoga vina, ali kad san prova vino Matinog oca, oduševija sam se. Odma sam mu naručija 20 boca – priznaje Zeko.
- Šta je tebi brate, moj otac je bio Bog za vino. I dok nije bilo ove industrije, on je radija vrhunsko vino, živio je za to. Tek kad si proba ćaćino mi, vidija si šta je odlično vino. A tek onda si i napisa hitove ‘Ja sa vinom nastavio’ i ‘Pune čaše ispijam’. A ti meni o tvom vinu iz Blata, dva stupnja ti je jače od Cetine - podbada Mate Zeku.

- To je zato šta ga mi ne šećerimo kao vi, a čut ćeš ti još o tom vinu iz Blata, a šta ćeš ga tražit - replicira mu Zeko, prisjećajući Matu na sarme svoje majke.
- Dva kila san od njih dobija od jednog puta. Dobro san taj dan zapamtija. Ja mislin da san satra jedno kilometar sarmi. Neću to zaboravit dok sam živ – kaže Mate.
Lijepo je s lijepim pričama spremati se za Novu, ne razmišljati o crnjacima, teškim stvarima, gnjavažama svih vrsta. A tko će i razmišljati, glazbenici s vrha posla uvijek imaju. Zeko nam priča kako mu je slobodnog vremena najmanje, jer i ono malo što mu ostane usmjerava na neke druge poslove. Pa nam otvoreno veli kako ne želi u životu ovisiti samo o pjevanju, jer je to varljiva i skliska pozicija.

- I zato se uvik radi na još nečemu. Treba misliti na budućnost i na dane kada sva ova estradna mašinerija ne bude u prvom planu. Ali tu će zato uvik bit nogomet, druženje s mojim dragim prijateljima uz kobasice i vino. Tako ja sebe vidim, uz moju obitelj, uz moje drage ljude – veli Zeko kojem 2016. donosi i novi album za koji su tri skladbe već napravljene, dvije se snimaju, a za neke još samo kombinira hoće li se i one pridružiti novom uratku.

A Mate? E pa u veljači postaje drugi puta dida, starija kćerka čeka još jednog sina, koji će se pridružiti jednogodišnjem Ivanu. Tu je i mlađa kćerka, odlična odvjetnica koja je s njim nedavno zapjevala na koncertu. Mati je to i više nego dovoljno za veliku sriću.
- Unuk mi je život promijenio. A sad mi dolazi još jedna velika srića. Dali su mi novi smisao životu. A mlađa ćer mi je sa mnom zapjevala, uvik je bila odlična u glazbi, odlična u školi. Dragi Bog nam podario zdravlja da mogu ovako sretan uživati u svojoj obitelji, s prijateljima. Ma šta čovik može više tražit kada iza njega stoje takvi ljudi. Sretan sam čovjek – kaže Mate Bulić.
tanja šimundić bendić
FOTO: TOM DUBRAVEC / EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 17:44