StoryEditorOCM
Showbizpoznati rezultati

Završilo je prvo polufinale Eurosonga. Hrvatska opet ostala bez finala, Mia Dimšić nije se plasirala u veliku završnicu najpopularnijeg televizijskog glazbenog spektakla

Piše Mozaik SD
10. svibnja 2022. - 23:15

Zavšena je prva polufinalna večer Eurosonga, a u finale je od 17 prošlo deset zemalja. Među njima nije i naša Mia Dimšić s pjesmom 'Guilty Pleasure', kojoj kladionice nisu ni bile naklonjene.

image

Mia Dimšić

Marco Bertorello

Prošli su predstavnici Švicarske, Armenije, Islanda, Litve, Portugala, Norveške, Grčke, Ukrajine, Moldavije i Nizozemske.

Žiri iz svake zemlje koja se natjecala u prvom polufinalu glasao je u ponedjeljak navečer kad je bila generalna kostimirana proba. Njihovi glasovi pribrojili su se glasovima gledatelja i dali konačni rezultat.

Mia je nastupala 11 i nakon izvedbe zahvalila se na talijanskom rekavši 'Grazie mile' (Hvala mnogo). Dio pjesme izvela je na hrvatskom jeziku uz pratnju troje plesača. 

Nastup je započeo u potpunom mraku, onda su se upalila svjetla i otkrila Miju u raskošnoj ružičastoj haljini dvojca Elfs i martama na nogama te s gitarom u rukama. Oko nje su cijelo vrijeme bila dva plesača i plesačica. U jednom trenutku uzeli su joj gitaru, pa je Mia prošetala pozornicom i pjevala plesačima.

Oni su pokretima dočarali emotivnu borbu u pjesmi u kojoj glazbenica pjeva o tome kako u trenucima dok leži pored svog supruga pomišlja na drugog ljubavnika koji joj dolazi samo u snovima, ali ne i na javi.

image

Mia Dimšić

Jessica Gow

Posljednji put u finalu Eurosonga smo bili 2017. godine kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godinu dana ranije u finalu je bila Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska nije sudjelovala zbog loših plasmana što je tada bila odluka HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 20:49