StoryEditorOCM
Showbizhit ljeta

Petar Grašo i Nina Badrić zatvorili Melodije Jadrana prvim zajedničkim duetom. Publika uživala, kao i sami izvođači

Piše Božidar Lončar Ivana Kapetanović
25. lipnja 2023. - 23:35

U 23:20 završio je festival Melodije Jadrana nastupom Petra Graše i Nine Badrić s pjesmom "Nemoj". Publika kaže kako je uživala u izvedbama, a naravno, kao i uvijek, svatko je imao svoje mišljenje koja je izvedba bila najbolja, uz napomenu kako su očekivali da će i trajati duže. Ovime je završio trodnevni glazbeni događaj Melodije Jadrana. 

Prvi pljesak za vrijeme pjesme dobili su naši pjevački veterani i etablirani glazbenici Zorica Kondža i Jacques Houdek s pjesmom "Jubavi Svitlo".

- Publika je bila divna, jel je? - upitao je Ćurlić, što je publika dočekala s pljeskom. Potom je uslijedilo iznenađenje: organizator festivala Tomislav Mrduljaš izašao je na pozornicu s buketom cvijeća dok je voditelj Duško Ćurlić čestitao Zorici Kondži šezdeset i treći rođendan uz pljesak cijele publike. Na pjesmu "Zar je voljeti grijeh" zapjevala je cijela publika i Jacques Houdek.

image

Cambi s pjesmom Kad bi
 

Nikola Vilic/Cropix

Pjesma koju su mnogi s iščekivanjem očekivali  je "Idi ti" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić i Hrvoje Domazet naše estradne ikone Jelene Rozge. Nastup jedne od najpoznatijih hrvatskih pjevačica dočekan je pljeskom i naravno završen s njime. 

Jedan od upečatljivijih nastupa na Melodijama Jadrana imali su umjetnični savjetnik glazbenog događaja Neno Belan i Mia Dimšić s pjesmom "Ajmo u Đir". Osim pjesmom, primamili su pozornost publike i medija svojom usklađenom odjevnom kombinacijom: Neno Belan u crvenom odijelu, a Mia Dimšić u crvenoj haljini. 

Regionalna zvijezda Sergej Ćetković splitskoj se publici predstavio s pjesmom "Daj šta daš" koja se, čini nam se, dobro primila među publikom. 

Naša diva Doris Dragović je kao i uvijek podigla publiku na noge i raspametila medleyem kojim je u nešto više od pet minuta izvela mix svoja četiri velika hita. No, baš tada se i publika počela žaliti na razglas uz izjave kako se "Doris nije čula cijeli prvi stih i da razglas baš i nije adekvatan". Kroz program je i publika bila kritična na "velike pauze između izvedbi i tišine i praznine između programa zbog prilagođavanju reklamama."

Nakon Matije Cveka, došao je red za velikane dalmatinske glazbe kad su se na pozornicu popeli prvo Hari Rončević, a potom i Tedi Spalato. Hari Rončević je otpjevao pjesmu kreiranu s Albertom Limićem "Zbogom Ljubavi"a Tedi Spalato "Plovin tvojin tilon" čije autorstvo, između ostalih, potpisuje i organizator Melodija Jadrana Tomislav Mrduljaš

Veliki pljesak publike, jedan od najvećih dobio je Matija Cvek s izvedbom pjesme "Zalazak" koji potpisuje autorstvo pjesme zajedno s Markom Dundovićem i Tomislavom Mihaljevićem. 

image

Doris Dragovic
 

Nikola Vilic/Cropix

A publika se raspojasala i opustila uz Jolu i pjesmu "Miško moj". Nakon proslave rođendana svi su se pomalo rasplesali i razveselili te je Jole ispraćen pljeskom s pozornice.

Jednu od potencijalnih hitova ljeta izvela je grupa Pavel. Riječ je o pjesmi imena "Naopaka pjesma" koja je u 3 minute podigla publiku koja ju je nagradila pljeskom po završetku. Nakon završetka festivala, neki od gledatelja su poručili kako je upravo ova pjesma potencijalno novi hit. 

Mlada pjevačica Domenica izvela je pjesmu "Jedna na sto" koju potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić i Leo Škaro. Pjevačica iz Vela Luke pozitivno je dočekana od strane već opuštene i nasmijene publike.

image

Jole

Vojko Basic/Cropix

Nakon njih su uslijedili Ivo Perkusić i glumica Nataša Janjić uz pjesmu "Ludost" i usklađenoj modnoj kombinaciji. Zanimljivo je kako je Janjić imala istu haljinu kao Severina za proslavu Nove godine 2023. u Splitu.

Nakon uvodnih pjesama, publiku je rasplesala pjesma Klape Cambi "Kad bi" uz koju se atmosfera malo opustila i uz taktove se njihala s jedne na druge strane.

- I meni se Cambi svidio - na pitanje kolege Duška Ćurlića potvrdila je Monica Jakšić.

image

Cambi s pjesmom Kad bi
 

Vojko Basic/Cropix
image

Natasa Janjic i Ivo Perkusic s pjesmom Ludost
 

Nikola Vilic/Cropix

Treća večer ‘Hit ljeta‘ glazbene revije Melodije Jadrana pod direktorskom palicom Tomislava Mrduljaša počela je večeras u 21:10 sati u prepunoj splitskoj Galeriji Meštrović, a HRT sve prenosi uživo.

Voditelji Duško Ćurlic i Monica Jakšić pozdravili su publiku:

- Pozdrav iz ovog posebnog ambijenta. Split uvijek zna napraviti tu posebnu atmosferu da se svi osjećamo kao kod kuće - publiku je pozdravio Ćurlić.

- U domu smo velikog svjetskog umjetnika koji je ovu vilu izgradio. Danas je ona poznata kao Galerija Meštrovic i čuva sva njegova djela  - kazala je Jakšić.

image

Monica Jaksic i Dusko Curlic
 

Vojko Basic/Cropix

- Pozdravio bih prije svega debitanticu Monicu Jakšić. Nemojmo dužiti dalje nego idemo s prvim izvođačima - kratko je najavio treću večer Ćurlić.

Na predivnoj lokaciji u veličanstvenom ambijentu prvi su na binu izašli Ive Županović i Antonia Dora Pleško s duetom "Dvije obale". Potom su uslijedili Stjepan Lach, Klapa Kampanel, Adi Šoše, Marija Mirković... Atmosfera u publici je čarobna i posebna kakva i priliči glazbenoj reviji u ljeto. Uz ugodne dalmatinske melodije, dobro društvo i osvježenje uživa se uz taktove potencijalnih novih hitova.

image

Antonia Dora Plesko i Ivan Ive Zupanovic
 

Nikola Vilic/Cropix
image

Domenica i Lorena
 

Nikola Vilic/Cropix
image

Natasa Janjic i Ivo Perkusic
 

Nikola Vilic/Cropix
image

Mia Dimsic i Neno Belan
 

Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix

Među poznatim osobama koje su imale kartu na rasprodanom događaju su bili: europrlamentarka Sunčana Glavak, glasnogovornik Splitsko-dalmatinske županije Davor Pavić, direktor Slobodne Dalmacije Vinko Ursić Glavanović, župan Blaženko Boban, direktor Radio Dalmacije Hrvoje Turić, splitsko-dalmatinski dožupan Stipe Čogelja, Mladen Drnasin, poznati fotograf Jadran Lazić, gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović, voditeljica s Radio Dalmacije Ines Nosić, saborski zastupnik Ante Bačić, bivši gradonačelnik Andro Krstulović Opara, solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, dožupan Ante Šošic, gradski vijećnik Jakša Balov....

image

Vjekoslava i Tonci Huljic i Jelena Rozga
 

Nikola Vilic/Cropix
image

Tedi Spalato
 

Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix

Podsjetimo, večeras nastupaju brojne zvijezde među kojima je i 6 dueta: Petar Grašo i Nina Badrić („Nemoj“), Zorica Kondža i Jacques Houdek („Jubavi svitlo“), Neno Belan i Mia Dimšić („Ajmo u đir“), Giuliano i Ivica Sikirić Ićo („Ako ona nije ta“), Antonia Dora Pleško i Ivan Ive Županović („Dvije obale“), Ivo Perkušić i Nataša Janjić („Ludost“).

Svoje najnovije hitove na Melodijama Jadrana izvest će i: Jelena Rozga („Idi ti“), Goran Karan („Fali cviće“), Jole („Miško moj“), Domenica („Jedna na 100“), Hari Rončević („Zbogom ljube“), Tedi Spalato („Plovin tvojin tilon“), Marko Tolja („Ruke sigurne“), Matija Cvek („Zalazak“), Sergej Ćetković („Daj šta daš“), grupa Pavel („Naopaka pjesma“), Adi Šoše („Najljepši cvijet“), Stjepan Lach („Pučina“), Marko Kutlić („Kad god poželiš“), Marija Mirković („Vrijeme laži) i Lorena („Jel moguće“).

Melodije Jadrana ugostit će i četiri klape: Cambi („Kad bi“), Klapu Kampanel („Stavljam sve na ovu ljubav“), Rišpet (Pitali me anđeli) te Tomislava Bralića i Klapu Intrade („Našu pismu pivaj“).

Podsjetimo, sinoć je na drugoj večeri Melodija akustični koncert održao kultni splitski TBF koji je publiku oduševio i bacio u trans.

TBF na Melodijama Jadrana bacio u trans publiku, ali i sebe! Mlađo se dobro rasplesao, a na bis su se vraćali dvaput

Prva večer Melodija Jadrana počela je u petak, 23. lipnja, Misom Mediteraneom, prvom pop misom na svijetu renomiranog Tonča Huljića i Hane Huljić.

Huljić na Melodijama Jadrana: Napravio sam Misu da pronađem mir i onda ga podijelim s vama. Valjda sam uspio

Melodije Jadrana, čiji tim čine umjetnički savjetnik Neno Belan, kreativni producent Nikša Sviličić te Aljoša Bašić, izvršni direktor Dalmacija koncerta, već sad pretendiraju, kako kažu, postati najsnažniji glazbeni događaj na početku ljeta kao uvertira vrhuncu ljetne sezone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 14:11