StoryEditorOCM
Showbiz‘SVIJET DISKOGRAFIJE‘

Zanima li vas kako zvuče pjesme koje će se na Dori boriti za pobjedu? Evo gdje ih možete sve poslušati i procijeniti kakve su nam šanse na Eurosongu

10. veljače 2022. - 08:00

Zaljubljenici u Eurosong vjerojatno jedva čekaju poslušati domaće pjesme koje će konkurirati za to popularno glazbeno natjecanje.

Dora je na programu 19. veljače, no svi oni kojima je predugo čekati još desetak dana mogu premijerno čuti skladbe već danas (četvrtak), jer će se svih četrnaest natjecateljskih pjesama pustiti na Drugome programu Hrvatskoga radija.

Dakle, kako zvuče pjesme za Doru možete čuti danas od 14 sati u emisiji "Svijet diskografije" urednika i voditelja Zlatka Turkalja.

Podsjetimo još jednom o kojim je pjesmama riječ: skladbi "Ljubav" koju će izvesti Mila Elegović, "Forgive Me" pjevat će Mia Negovetić, "Moli za nas" izvodi Marko Bošnjak, dok će Jessa otpjevati svoju "My Next Mistake".

Mahom mlađoj glazbenoj ekipi pridružit će se i glazbena veteranka Zdenka Kovačiček pjesmom "Stay On The Bright Side", potom Tina Vukov, koja ima pjesmu pod nazivom "Hideout", a čut ćemo i Roka Vuškovića i njegovu "Malo kasnije", te Bernardu koja će nastupiti s pjesmom "Here For Love".

Zanimljive obljetnice

Na scenu će se popeti i Eric Vidović i zapjevati "I Found You", ToMa s pjesmom "In The Darkness", Elis Lovrić pjevat će "No War", a Ella "If You Walk Away". Čut ćemo još i Tiju s pjesmom "Voli me do neba", te na koncu skladbu "Guilty Pleasure", koju izvodi Mia Dimšić.

Drugi program Hrvatskoga radija čut će se i iz Opatije, kada će od četvrtka 17. veljače emitirati nastupe i razgovore sa zanimljivim gostima.

Tako će jedna od gošći biti Miranda Đaković, utemeljiteljica i voditeljica glazbeno-scenske skupine "Putokazi", te nagrađivani producent i glazbenik Olja Dešić, nekadašnji član grupe "Put", koja nas je pjesmom "Don't Ever Cry" 1993. predstavljala u Irskoj u premijernom nastupu na Eurosongu nakon osamostaljenja Hrvatske.

Druženja iz Opatije obilježit će proslava 25 godina od pjesme "Probudi me". Svoja sjećanja na pobjedu na Dori prije 25 godina, pjesmu "Probudi me" i Eurosong u Dublinu 1997. godine sa Zlatkom Turkaljem podijelit će skladatelj Davor Tolja i Nikolina Tomljanović, članica grupe ENI.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 11:09