StoryEditorOCM
ShowbizSTIŽE U DUBROVNIK

Vremešni Rod Stewart ‘težak‘ je 300 milijuna dolara, ima osmero djece s pet žena, a prvu kćer je dao na posvajanje...

Piše Marija Čović
26. svibnja 2024. - 07:41

Prije nekoliko dana održao je koncert u Ljubljani u kojemu su uživale tisuće njegovih obožavatelja, među njima i Jelena Rozga i bračni par Vjekoslava i Tonči Huljić, koji su se kasnije na društvenim mrežama pohvalili fotografijama snimljenima s legendarnim britanskim glazbenikom Rodom Stewartom.

Uslijedilo je još nekoliko nastupa u okviru njegove turneje "Live In Concert – One Last Time", a kad odradi koncert u njemačkom Mönchengladbachu 28. svibnja, imat će par dana za odmor i dolazak u Dubrovnik gdje će se posljednjeg dana ovog mjeseca njegov sin Liam i Nicole Ann Artukovich, Amerikanka konavosko-hercegovačkih korijena.

Budući da mu je sljedeći nastup na turneji 4. lipnja u Oslu, 79-godišnji Rod imat će vremena odmoriti se nakon svadbene fešte koja bi na jug Dalmacije mogla privući poznate face. Obitelj Stewart zasigurno će se okupiti u velikom broju, vrlo čvrsto su povezani, pa bi uz Roda i njegovu suprugu Penny Lancaster, Liamovom i Nicoleinom slavlju trebala prisustvovati i mladoženjina majka, slavna novozelandska manekenka Rachel Hunter, kao i ostalih sedmero djece što ih je Rod dobio s pet različitih žena.

Unuka je kći Benicia del Tora

Je li pozvan i hoće li se na vjenčanju pojaviti oskarovac Benicio del Toro, još nije poznato. Slavni glumac je, naime, otac 12-godišnje Delilah, koju je dobio s Stewartovom kćeri Kimberly, premda su tek povremeno i kratko bili u vezi, a djevojčica je krštena u njegovom rodnom Portoriku. No, budući da se Benicio već pojavljivao na nekim obiteljskim okupljanjima, možda stigne i sada u Dubrovnik.

image

Rod Stewart je nastupio i na koncertu povodom platinastog jubileja pokojne britanske kraljice Elizabete II. 4. lipnja 2022. godine

Daniel Leal/Afp

Premda će mladenci biti u prvom planu i on ih sigurno neće željeti zasjeniti, nema sumnje da će glavna zvijezda biti legendarni glazbenik koji je, uz svoj jedinstveni glas, stil i karizmu, postao jedan od najuspješnijih pjevača i zabavljača svih vremena. Rođen u Londonu 10. siječnja 1945. godine, Roderick David Stewart je među najprodavanijim glazbenicima svih vremena, prodao je više od 250 milijuna nosača zvuka tijekom šest desetljeća duge karijere. Imao je deset albuma na prvom mjestu ljestvica u Velikoj Britaniji i 31 singl među prvih deset, šest od njih popelo se do prvog mjesta. U SAD-u je 16 njegovih singlova bilo među prvih deset, četiri su bila na vrhu Bilboardove Hot 100 ljestvice.

Karijeru je započeo 1962. zarađujući sitniš svirajući usnu harmoniku na ulici, sljedeće godine se priključio bendu The Dimensions kao svirač harmonike i vokal. Promijenio je još nekoliko bendova, ali i paralelno razvijao solo karijeru i prvi album izdao 1969. godine. Slavu je stekao trećim albumom "Evary Picture Tells a Story" iz 1971. godine, koji se popeo na vrhove ljestvica u Velikoj Britaniji, SAD-u, Kanadi i Australiji, jednako kao i balada s tog albuma "Maggie May".

image

Rod Stewart 1974. godine

Universal Archive/universal Images Group/Universal Images Group/Profimedia/Universal Archive/universal Images Group/Universal Images Group/Profimedia

Ostalo je, kako se obično kaže, povijest, a za zasluge na području glazbe i humanitarnog rada Rod je 2016. proglašen vitezom. Nedavno je vremešni roker, poput brojnih drugih kolegica i kolega, svoj katalog prodao Iconic Artists Group za sto milijuna dolara, a njegovo se bogatstvo procjenjuje na 300 milijuna dolara.

Koliko će toga bogatstva kroz nasljedstvo ostaviti svojoj djeci i unučadi, tek će se vidjeti. Sir Rod osmero djece ima s pet partnerica, tri od njih bile su mu supruge, a razlika između najstarijeg i najmlađeg djeteta je – 48 godina. Brojna djeca vjerojatno ne trebaju čuditi s obzirom da je i Rod bio jedno od petero djece Roberta Josepha Stewarta i Elsie Rebecce Gilbart, Škota i Engleskinje. Bio je najmlađe dijete, rođen osam godina nakon prethodnog, i razmazili su ga, a on je svoje djetinjstvo nazvao "fantastično sretnim".

Prvu kćerku dao na posvajanje

Od oca je naslijedio ljubav prema nogometu i bio je najtalentiraniji nogometaš u obitelji koja je bila i veliki obožavatelj pjevača Ala Jolsona. Otac mu je kupio gitaru u siječnju 1959. godine, a prva ploča koju je sam kupio bila je "C‘mon Evarybody" Eddieja Cochrana.

Rod je školu napustio u dobi od 15 godina, ambicija mu je bila da postane profesionalni nogometaš, ali od toga nije bilo ništa, zaključio je kako je život glazbenika puno lakši i može se napiti i stvarati glazbu, što ne može igrajući nogomet. Okrenuo se glazbi, kasnije je rekao kako može raditi samo dvije stvari – igrati nogomet i pjevati.

image

Rod Stewart s prvom suprugom Alanom i kćerkicom 1. siječnja 1970. godine

Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia

Otac je postao 1963. godine kad je s tadašnjom djevojkom Susannah Boffey dobio kćerku Sarah Streeter. Bio je tinejdžer, bez novca, i djevojčicu su dali na posvajanje, odgojili su je posvojitelji Gerald i Evelyn Thubron, a kad je odrasla doznala je tko joj je otac. U to vrijeme roditelji koji su je posvojili i odgojili još su bili živi i brinuli su o njoj, a Rod je rekao kako se nije želio miješati i uznemiravati ih. On i Sarah zbližili su se nakon njihove smrti.

Od 1965. do 1967. bio je u vezi s Jennier Rylance, od 1971. do 1975. s Dee Harrington, a potom dvije godine sa švedskom glumicom, manekenkom i pjevačicom Britt Ekland. Ona je 1981. izjavila da je okončala vezu jer ju je varao.

Prvi put se oženio 1979. godine Alanom Hamilton, američkom glumicom i manekenkom, bivšom suprugom glumca Georgea Hamiltona. Razveli su se 1984. godine, a u braku su dobili dvoje djece, Kimberly i Seana.

Kimberly se bavila glumom i modelingom, imala je vlastiti reality show, a sada ima luksuznu lifestyle organizacijsku tvrtku. Kaže da joj je upravo otac dao ideju za taj posao jer tijekom pandemije u karanteni nije mogla podnijeti kaos u njegovoj kuhinji i ostavi pa se prihvatila sređivanja. Iz zezancije je to postavila na svoj Instagram profil i odgovor je bio fantastičan, brojni ljudi su je zvali da dođe u njihove domove i sredi ih, pa se time počela profesionalno baviti.

I njezin mlađi brat Sean okušao se u različitim poslovima, među ostalima i pojavljivanjem u nekoliko reality programa, sada ima tvrtku koja se bavi odjećom, a u veljači prošle godine vjenčao se s Jody Weintraub u Las Vegasu.

Dva unuka u razmaku od nekoliko dana

Od 1983. do 1990. Rod Stewart je bio u vezi s manekenkom Kelly Emberg s kojom je 1987. dobio kćerku Ruby. Nakon manekenske karijere ona se okrenula glazbi i bila članica nekoliko bendova, a u siječnju prošle godine se zaručila s Jakeom Kalickom s kojim je četiri mjeseca kasnije dobila sina Otisa.

image

Renee Stewart

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Druga Rodova supruga bila je novozelandska manekenka, glumica i voditeljica Rachel Hunter, u braku su bili od 1990. do 2006. iako su se razišli još 1999., a njihovo prvo dijete, kći Renee, rođena je 1992. godine. Na svom Instagram profilu ona se opisuje kao plesačica i učiteljica joge, a surađivala je i sa nekoliko modnih brendova.

Rodovo i Rachelino drugo dijete je sin Liam, rođen 1994. godine, sretni mladoženja koji će se za nekoliko dana vjenčati s Nicole Artukovich je profesionalni hokejaš. Par je u svibnju prošle godine, samo nekoliko dana nakon što je Liamova polusestra Ruby rodila sina, dobio dječačića kojemu su dali ime Louie Mark Roderick.

Nakon razlaza s Rachel, Rod je 1999. započeo vezu s engleskom manekenkom i televizijskom voditeljicom Penny Lancaster, koja se 2020. kao volonter priključila londonskoj gradskoj policiji i u međuvremenu je završila službenu obuku. Na policijskoj je dužnosti bila tijekom pogreba kraljice Elizabete II. i krunidbe njezinog nasljednika, kralja Charlesa III.

Par je 2005. dobio prvog sina Alastaira, a vjenčali su se u lipnju 2007. u srednjevjekovnom samostanu La Cervara u Portofinu u Italiji. Alastair je prilično povučen kad su u pitanju društvene mreže, ali je u posljednje vrijeme, uz obiteljske fotografije, počeo objavljivati i snimke vezane uz modeling.

U razgovoru za People Rod je 2021. ispričao kako je, kad je tinejdžer počeo izlaziti s djevojkama, odlučio sinu objasniti sve o seksu, rekao mu je što smije, a što ne smije raditi, a ovaj mu je odgovorio "Tata, imam internet, sve znam". Rod i Penny su 2011. dobili drugog sina Aidena.

image

Rod Stewart sa suprugom Penny Lancaster i sinovima Alastairom i Aidenom nakon što je u Buckinghamskoj palači dobio titulu viteza 2016. godine

Gareth Fulller/Afp

U jednom razgovoru slavni glazbenik je pričao o svojim roditeljskim iskustvima, kazao je kako nije strog sa svojom djecom kao što su to bili njegovi roditelji, popustljiv je. Rekao je kako nitko od njih nije upao u neke ozbiljnije probleme iako se većina "poigrala" s alkoholom i drogama, ali to je sada iza njih. Kaže kako je jako ponosan na svu djecu, a svoj roditeljski stil prilagođava ovisno o tome s kime od djece razgovara.

Djeca i žena su mu najveća radost

- Moram biti nekoliko različitih očeva zbog različitih dobnih skupina moje djece, svako od njih morate tretirati kao posebnu osobu s vlastitim problemima – kazao je za magazin People 2021. godine.

Često govori kako mu djeca i supruga donose najviše radosti u životu.

- Ne mogu tražiti ništa bolje. Ono što me čini najsretnijim je vidjeti svu svoju djecu i suprugu sa širokim osmijesima na licima – kaže legendarni glazbenik, a puno sretnih osmijeha i vjerojatno dosta suza radosnica bit će i na predstojećem dubrovačkom vjenčanju njegovog sina Liama i Nicole Atrukovich.

image

Obiteljsko snimanje na ljetovanju u Portofinu u kolovozu 2022. godine

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

U svibnju 2000. Rodu je dijagnosticiran tumor štitnjače i morao je na operaciju koja je ugrozila njegove glasnice, pa je ponovno morao učiti pjevati. Od tada je aktivan u prikupljanju novca za humanitarnu organizaciju The City of Hope Foundation, koja podupire pronalaženje lijekova za sve oblike raka, naročito one koji utječu na djecu.

U rujnu 2019. objavio je da mu je dvije godine prije dijagnosticiran rak prostate, koji je potpuno izliječen. U veljači prošle godine objavljeno je da je Stewart platio jedan dan svih dijagnostičkih pretraga magnetskom rezonancom za pacijente Bolnice princeze Alexandre u Harlowu kako bi pomogao smanjivanju lista čekanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 20:17