StoryEditorOCM
Showbizfabijan kale

Voditelj HRT-a zbog novih pravila televizije u studiju se pojavio s maskom na licu: ‘Iz zdravstvenih se razloga nisam cijepio, a kako mi je bilo pred kamerama? Teško...‘

Piše Vinko Paić
5. studenog 2021. - 20:50

Gledatelji HRT-a iznenadili su se kad su jučer ugledali voditelja Zagrebačke panorame Fabijana Kalu sa zaštitnom maskom preko lica.

Naime, zbog porasta broja oboljelih od korone, na HRT-u je od četvrtka stupila na snagu nova odluka o pravilima ponašanja za vrijeme trajanja pandemije. Tako sada svi djelatnici, ali i gosti državne televizije, koji nemaju valjanu EU digitalnu covid potvrdu (što znači da nisu preboljeli koronavirus ili primili jedno od cjepiva protiv njega) moraju nositi zaštitnu FFP2 masku ili doći sa svježe napravljenim negativnim testom o svom trošku.

Odluka koju je potpisao novi glavni ravnatelj Robert Šveb također precizira i da radnici HRT-a, vanjski suradnici i svi posjetitelji, prije ulaska u zgradu televizije moraju izmjeriti tjelesnu temperaturu te održavati propisani razmak.

Ukoliko se netko u prostorima firme zatekne bez maske bit će sankcioniran i udaljen s Prisavlja.

- Naravno da je puno lakše voditi bez maske. S njom je puno teže jer predstavlja zapreku preko usta i otežava disanje. Iako su ove FFP2 maske koje koristimo kvalitetnije pa se s njima lakše diše, rekao nam je Fabijan.

- Nisam cijepljen iz zdravstvenih razloga, no planiram to uskoro napraviti, a za nova pravila HRT-a doznao sam u posljednji trenutak, nisam se stigao organizirati, pa sam zato nosio masku. Danas sam odlučio napraviti test pa je maska izostala, vidjet ćemo kako će biti dalje, više sam skloniji testiranju ili cijepljenju, nego da se u eteru stalno pojavljujem s maskom, zaključio je voditelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 21:37