StoryEditorOCM
ShowbizFANOVI SE RADUJU

Vesna Pisarović najavljuje veliki povratak u pop vode, a sprema i novi album: U kojoj je fazi! Dvije tisuće ispisanih kajdanki, sto tisuća skica..,

Piše Anita Matić
7. kolovoza 2021. - 12:09

Ja definitivno živim dvostruki život! Paralelno se bavim pop glazbom i jazzom, ali to su dva jako različita svijeta koja nikada ne povezujem, kaže nam Vesna Pisarović, naša popularna glazbenica, koja se daleke 2006. otisnula iz nešto laganijih nota i upustila u ozbiljniji, jazz smijer.

No, došlo je vrijeme za povratak u dobro joj znani svijet pop glazbe, koji je publika s ushitom dočekala. Najbolje se to vidjelo na ovogodišnjoj Dori, kada je Vesna nastupila u show programu, a njezin nastup izazvao je lavinu pozitivnih komentara, tako da se o Vesni pričalo i pisalo gotovo podjednako kao o pobjednici Albini.

Koncertnu sezonu i to nakon poprilične stanke otvorila je upravo u Splitu i to 11. lipnja; otvoreno priznaje da je imala tremu, jer nije joj bilo ni lako, ni svejedno nakon poprilične stanke izaći na stage, no sjajan prijem kod ovdašnje publike svakako joj je pomogao da "razbije led", a intenzivan koncert uz iste takve emocije dale su joj dodatan podstreh za nove glazbene planove. I u pop, ali i jazz vodama...

image
PROMO


Ove subote nastupate u Trogiru, u sklopu KulaKula festivala, gdje će publika imati priliku čuti "pop Vesnu", a na sceni će vam se pridružiti i DJ Rea. Jeste li se opet navikli na velike pozornice i glasnu publiku?
- Pa moram priznati da je uistinu dojmljivo vidjeti publiku koja uživa i pjeva moje pjesme, tim više što je riječ o ljudima koji su imali šest, sedam godina kada sam otišla iz Hrvatske i prekinula dotadašnju karijeru. Međutim, pjesme su očito našle put, a oni me tek sada nakon gotovo desetljeća zapravo imaju priliku prvi put čuti uživo. Sjajnu su to trenutci i za mene i za njih, a emocijama intenzivni, pa vjerujem da će tako biti i ovoga puta, jer će repertoar činiti moji stari hitovi. Isto tako, ne posustajem ni u jazzu, evo baš pred koji dan sam imala krasan koncert s jazz kvartetom na Tvrđavi Barone.

Koliko je to naporno - "hendlati" između pop i jazz koncerata, raditi na novim pjesmama; stignete li se odmoriti, otići na nekakvo ljetovanje, priuštiti si vrijeme sa suprugom...?
- Pa, raspored mi je poprilično zbijen, no ja ga takvim činim. Imam također tu sreću da je i suprug strastveni zaljubljenik u glazbu, tako da se ona isprepleće kroz naše privatne živote i na naše opće zadovoljstvo.

image
'Raspored mi je poprilično zbijen, no ja ga takvim činim'
 
PROMO


Pronašla se u Berlinu


Vaši stari hitovi pokazali su se svevremenskima. Kakva je situacija sa novim pjesmama, sigurno planirate počastiti publiku i novim repertoarom?
- Album se sprema...Moram reći da mi je, barem eto u tom smislu, pandemija išla na ruku jer sam predano radila i stvarala. A u kojoj je fazi album? Teško je to reći...U fazi je dvije tisuće ispisanih kajdanki, sto tisuća skica...Pripremam se, ali ne želim se zaletjeti s terminima izlaska. Korak po korak, bit će i uživam u procesu.

Planirali ste u Domu sportova u Zagrebu veliki povratnički koncert, ali on je odgođen zbog pandemije. Novi termin je u studenome. Strahujete li opet od odgode i namjeravate li se poslije njega otisnuti na povratničku turneju?
- A što reći...Vjerujem i nadam se najboljem, ali nakon svega što smo prošli ništa nas više ne može iznenaditi. Ovaj period iza nas nalik je košmaru, a valjda će skoro doći dan da se potpuno probudimo iz njega, a koliko bi mi značio taj koncert - to ne trebam previše naglašavati. On bi trebao označiti novi početak ili kraj nekog starog razdoblja, kako god, i čini mi se kao ostvarenje sna. Ne planiram previše unaprijed i na veliko. Jedno po jedno...

image
Vesna sprema veliki povratnički koncert u Zagrebu
 
PROMO


Tijekom pandemije boravili ste u Zagrebu duži period, a onda ste se opet vratili u Berlin. Je li zafrkano balansirati često na relaciji Berlin-Zagreb-Dalmacija i razmišljate li o preseljenju u Hrvatsku?
- Berlin je inspirativan grad i moje izvorište jazza, to je grad u kojem sam se pronašla...Ali prije je bilo jednostavnije dolaziti do Hrvatske, bilo je više (jeftinijih) letova. A kako sam se baš vratila iz Berlina primjetila sam neusporedivo više vozila po auto-putevima, tako da se i u tom smislu svijet mijenja. I tu je teško predviđati što će biti.

Završili ste fonetiku i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu; koliko se to isprepleće s onim što radite?
- Fonetika je disciplina koja se bavi glasom i govorom, a za pjevanje i podučavanje jazza itekako je dobro znati izanalizirati akustiku glasa, pogotovo ako se pjeva na engleskom jeziku. Ljubav prema kroatistici održavam čitajući i ljuteći se na nasilne promjene koje se događaju hrvatskom jeziku. Recimo, riječ backstage sad je zapozorje.:)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 12:43