StoryEditorOCM
ShowbizKARIJERA PUNA OBRATA

Uršulu Tolj je HRT odlučio definitivno ‘pospremiti‘ iza kamera: svoj je odlazak, zasad, smjela prokomentirati jednom jedinom rečenicom! Bit će zanimljivo čuti cijelu priču

Piše Kruno Petrinović/Gloria
17. kolovoza 2022. - 16:43
Uršula snimljena u ožujku ove godine na humanitarnoj akciji za prikupljanje donacija frizera i kozmetičara kolegama na BanijiSrđan Vrančić/Cropix

"Istina je, rekli su mi da u jesenskoj shemi više neću biti pred kamerama" - bio je jedini komentar koji je Uršula Tolj (49), popularna urednica u Zabavnom programu i voditeljica HRT-a, trenutačno mogla reći novinaru Glorije.

Na Hrvatskoj televiziji nakon četiri godine petkom se više neće emitirati glazbeno izdanje emisije "Kod nas doma", u kojoj je Uršula Tolj ugošćavala najveće glazbene zvijezde, o čemu je sinoć izvijestila Slobodna Dalmacija.

Doznajemo! Uršulu Tolj nakon 25 godina više nećemo gledati na HRT-u! Popularnoj voditeljici na Prisavlju iznenada ugasili glazbenu emisiju petkom, prije toga je makli s Dore

Uršulini gosti, uz ostale, su pred kamerama bili Severina, Doris Dragović, Maja Šuput, Goran Karan, Momčilo Bajagić Bajaga, Sergej Ćetković i brojni drugi, a o popularnosti emisije ne svjedoče samo visoki rejtinzi prilikom emitiranja, nego i njezina gledanost na HRT-ovim kanalima na YouTubeu.

 

Kako navodi Gloria, najgledanije emisije televizije s Prisavlja su upravo one najdugovječnije i najprofiliranije s više od deset godina staža poput "Dobro jutro, Hrvatska", "Plodovi zemlje", "More", "Nedjeljom u 2"..., u kojima gledatelji točno znaju kakav će sadržaj dobiti na malim ekranima.

image
Darko Tomaš/Cropix


Uršula Tolj u proteklih se četvrt stoljeća dokazala kao novinarka, voditeljica i urednica u emisijama "3plus", "Vidikon", "Ritam", "Pretežno vedro", "Koktel-bar", "Kod nas doma"..., da pobrojimo samo neke, čime je postala jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije, a bila je i voditeljica izbora nacionalne pjesme za Eurosong.

image

Uršula u društvu Albine Grčić u vrijeme dok je bila šefica Dore

Darko Tomaš/Cropix


Njezina je karijera puna obrata, pa je tako, podsjetimo, početkom dvije tisućitih dvije godine radila isključivo radijske emisije, a svoje će angažmane od jeseni odrađivati kao urednica Zabavnog programa, i to - iza kamera.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2023 12:54