StoryEditorOCM
ShowbizNA IMOTSKOM ZRAKU

U pitoresknim Zmijavcima naletjeli smo na kći proslavljenog Hajdukovog asa! Ivana odavno živi u Osijeku, ondje ima karijeru i familiju, ali nam otvara dušu i priča o ‘krvi koja vrije u njoj‘

30. srpnja 2022. - 17:25
Ivana Gudelj Tešija:  Idem majci na grob, to je moj smiraj... A poslije ću do bake u Imotski, pa onda pravac Split. Na godišnjem sam s kćerkicamaJoanna Paciorek

Uprlo ljeto u pitoresknim Zmijavcima, baš kao i svugdje po Imotskoj krajini. I dok krećemo raditi prilog za urednika sportske rubrike o tome hoće li sportski miljenik toga mjesta NK Croatia ipak dosegnuti sada novu Prvu HNL, kod župne crkve susrećemo poznatu osobu.

Zmijavčanku po ocu, Imoćanku po majci, Splićanku od malih nogu, a sada s adresom u Osijeku, u ravnoj Slavoniji... Ivanu Gudelj Tešiju (32).

Stalna je članica dramskog ansambla Hrvatskoga narodnog kazališta Osijek, magistrica glume i lutkarstva. Svakako treba istaknuti i kći proslavljenog nogometnog asa Hajduka Ivana Gudelja. I sada po toj vrućini vidjeti lijepu figuru već zrele žene i majke, ostaje samo upitati...

Pa, Ivana, otkuda ti ovdje?

– Idem majci na grob, to je moj smiraj koji mi je pri srcu... A poslije ću otići do bake u Imotski, pa onda pravac Split. Na godišnjem sam odmoru trenutačno u Splitu, gdje sam nastupala u predstavi "Udovice" na Splitskom ljetu.

Riječ je o crnoj komediji, predstava iz HNK-a Osijek, u režiji Jasmina Novljakovića, igrala sam Udovicu treću.

Sretna zbog predstave u Splitu

Predstava je za nasmijati se, opustiti, shvatiti na svoj način i maksimalno uživati, ali na malo pomaknut način, jer nam priča o apsurdnim stvarima koje sve nas prate u stvarnom životu, a da toga ponekad nismo ni svjesni.

U predstavi glumi nas šestero: Aljoša Čepl, Antonio Jakupčević, Miroslav Čabraja, Ivana Soldo Čabraja, Matea Grabić Ćaćić i moja malenkost, sve mladi i talentirani ljudi.

Ivana dugo nije nastupala u svom rodnom gradu i kaže kako joj je bilo iznimno zadovoljstvo što su je podržali obitelj i prijatelji, koji nisu u mogućnosti dolaziti u Osijek na njezine premijere.

Spominjemo kako smo pisali o njoj 2016. godine, kada je bila nominirana za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Natalije Ivanovne u predstavi "Tri sestre" Antona Pavloviča Čehova.

image
Joanna Paciorek


– Ooo, da sjećam se. E to bih svrstala u jedan od najdražih mojih priznanja. No kada me već pitaš za moje djelatnosti ovoga ljeta, mogu kazati da sam, osim ove spomenute predstave HNK-a Osijek, gdje već radim punih deset godina i gdje sam stvarno izvanredno primljena, vodila program "Najbolje klape na Stradunu", s kolegom Ivicom Pulićem.

Bio je to pravi praznik naše pjesme. Nastupili su klape Kambi, Šufit, FA Linđo, Kampanel i Petar Grašo. Takvi koncerti me i kao voditeljicu opuste, jer u meni vrije dalmatinska krv!

Ivana u rujnu, nakon godišnjeg odmora, nastavlja s novim predstavama i igra one koje su na repertoaru, "Udovice", "Dječak koji je govorio Bogu" i "Fedra".

Pitamo je kako izgleda njezin život u Osijeku, s obzirom da znamo koliko voli Split, Imotski, Dalmaciju.

#Lapapanje

– Radim već 10 godina u HNK-u Osijek, završila sam tamo Umjetničku akademiju, smjer gluma i lutkarstvo, i Osijek je moj drugi dom. Kazalište u Osijeku ima dugu tradiciju, imam odlične kolege i svi smo kao jedna velika familija.

image

 

 

Joanna Paciorek


Sretna sam i ispunjena što imam najljepši posao na svijetu i što uopće radim u ovim teškim vremenima. Obožavam i voditeljski posao jer sam po prirodi jako pričljiva, komunikativna i otvorena osoba, a u slobodno vrijeme volim kuhati, što sam naslijedila od pokojne majke Mirjane.

Na Instagramu, naime, Ivana ima profil "Lapapanje", gdje se mogu pronaći brzi i zdravi recepti za velike i male.

- Uživam u godišnjem odmoru sa svoje dvije kćerkice, petogodišnjom Noemi i trogodišnjom Gretom, kupamo se, putujemo i iskorištavamo ljeto na najbolji mogući način. Ovdje u Zmijavcima i Imotskom napunim baterije ovim zrakom i dobrom spizom.

Ivana ne skriva da priželjkuje još širi dijapazon uloga, i u kazalištu, filmu, serijama, reklamama.

- Sve me zanima i sve želim isprobati! - smije se.

- Otvorena sam za suradnje i za sve vrste medija, i u lutkarskim predstavama, jer i to je jedno od mojih zvanja. Ali znate kako to mi kažemo u Dalmaciji: samo da je zdravlja... A sve ostalo neka se odvija kako treba; imam posao, obitelj, sve ostalo u Božje ruke i neka ide po planu – zaključuje Ivana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 20:57