StoryEditorOCM
ShowbizONA JE LAURA

U Modeni se snima film o talijanskom vozačku trkaćih automobila Enzu Ferrariju, pozornost ukrala Penelope Cruz

Piše HINA
9. kolovoza 2022. - 08:29

U talijanskoj Modeni snima se film Michaela Manna o Enzu Ferrariju u kojem Lauru, suprugu talijanskog vozača trkaćih automobila i osnivača automobilske marke Ferrari igra 48-godišnja španjolska glumica Penelope Cruz koja je svojim dolaskom privukla veliku pozornost.


Prošli tjedan glumica je uočena u šetnji središtem Modene, gdje je posjetila i poznati lokalni restoran Da Enzo gdje je pojela torteline.

image

Penelope Cruz

Serena Campanini/Avalon/Profimedia/Serena Campanini/Avalon/Profimedia

Uočena je i na snimanju na najvećem trgu Largo Garibaldi, dan kasnije na groblju San Cataldo, koje je poprište radnje u 1957. godini, kada se dogodio jedan od najtužnijih dana u Ferrarijevom životu, sprovod njegovog sina Dina.


Uz Penelope Cruz, koja je 2008. godine osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu za "Vicky Cristina Barcelona" Woodyja Allena, Enza glumi američki glumac Adam Driver. Na kino platna bi trebao doći sljedeće godine.


Film prikazuje život Enza Ferrarija, njegove obiteljske probleme i njegove pripreme za automobilističku utrku Mille Miglia 1957. godine.


Američki redatelj Mann već je 90-ih godina prošlog stoljeća govorio o snimanju filma o automobilskom mogulu s dva svjetska rata i brojnim obiteljskim tragedijama u pozadini.

image

Penelope Cruz i Michael Mann

Serena Campanini/Avalon/Profimedia/Serena Campanini/Avalon/Profimedia

Važan dio filma je 1957. godina kada je Ferrarijev trkaći automobil doživio fatalnu nesreću na Mille Miglia u Italiji. Ta utrka vozila se od Brescie do Rima i natrag, od 1927. do 1957., s izuzetkom ratnih godina.


Konačno je ukinuta 1957. nakon velike nesreće u lombardijskom mjestu Guidizzolo u kojoj su poginula dva vozača i nekoliko gledatelja, među kojima djeca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 07:03