StoryEditorOCM
Showbizntrade’ prvi zadrani s grand-prixom s prokurativa

Tomislav Bralić: Pobjeda na ‘Splitu’ mi je kao osvojeni Wimbledon!

Piše PSD.
4. srpnja 2012. - 00:17
Kažu mudri ljudi da treba paziti što se želi, jer se želja može ostvariti. A tek onda mogu nastati svakojaka čuda. Kod Tomislava Bralića i klape “Intrade” čuda nije bilo, stvar je po ovom pitanju bila jednostavna: Zadrani su imali dobru pismu, ona se najviše svidjela publici s Prokurativa i, kao rezultat, u ruke im je stigao Grand-prix 52. splitskog festivala. “Zato uvik pivan” - svojevrsna životna Bralićeva priča u eter će poletjeti sa Zlatnim galebom, koji im je u vječni spomen na najveću lakoglazbenu manifestaciju darovao Split. Možda je zapravo i počuo njegove želje. Tomo se, podsjetimo, dva dana prije početka festivala našalio kako možda i neće morati silaziti s pozornice nakon njihova show nastupa u pauzi finala ako mu u ruke pristigne Grand-prix. I eto!

- Uuuu, koliko sam želio ovu pobjedu! Prva nagrada na Splitskom festivalu, ma znaš šta je to za mene, to mi je u rangu Goranova osvajanja Wimbledona. Eto, tako ja to osjećam. A znaš još zašto, koliko znam mi smo prvi Zadrani koji su pobijedili na Splitu. Velikom Splitu! I to je to što me čini puno sretnim – u dahu nam je rekao Tomislav nakon proglašenja pobjednika, dok su novinarske kamere, mikrofoni, diktafoni... zujali u hvatanju pobjedničke izjave.

Pobjednička pisma je, kaže Tomo, himnička. Ona odražava i njegov život, opisuje strast koju osjeća prema pismi, lipoj riči sjedinjenoj uz glazbu, atmosferi koju ona stvara.

- Vidiš naziv pisme: Zato uvik pivan. Pa, je l’ ona najbolje govori sve o meni?! Zahvalan sam autoru koji je napisa ka da je mene čita, cili moj život. Nabroja je u njoj sve šta volin, i šta bi ih ostalima priporučija. Sve je to stalo u tih nekoliko rima. Puno san sritan zbog ove pobjede jer je Split ipak pojam. Otkad si mali, pričaju ti o Splitu, onda počneš slušat pisme, učit ih... Onda poželiš i sam tu nastupit, pa te uvati želja da pobijediš. A onda se dogodi i to, i onda znaš da ćeš imati šta unucima pričat. Velika je ovo srića – iskren je Bralić.

Krenuli smo ga pitati kako će proslaviti pobjedu, a onda se zaustavili. Njemu i “Intradama” je fešta svaki dan. Pa će tako Tomo i “Intrade” ovaj tjedan slaviti u Šibeniku, onda u Dubrovniku, potom u Rijeci... Splitsku će priču širiti Hrvatskom...

TANJA ŠIMUNDIĆ BENDIĆ, FOTO: CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 15:29