StoryEditorOCM
ShowbizPUN ENERGIJE

Tko kaže da su Crnogorci lijeni... Pogledajte ritam Momčila Otaševića, on je ovo ljeto u petoj brzini, a ‘prikočit‘ će tek malo u Cetinju i Njegošima

2. kolovoza 2021. - 09:56

Ima ga svugdje...od TV serija, filmova, kazališta. Za crnogorskog glumca Momčila Otaševića ovoga ljeta gotovo pa i nema mira. Nisu se dojmovi nakon filmskog festivala u Puli još pošteno ni slegli, a Momo juriša na osvajanje novih festivala. Daleko od toga da se buni. Dapače, ističe kako planira i želi raditi što više. Tako bi trebao isprati dugotrajan gorki okus pandemije koja je ostavila danak svima, glumcima pogotovo.

Sam sadržaj akcijske komedije "Po tamburi", koja je nedavno imala svjetsku premijeru u Puli, najblaže rečeno je obećavao. A potom i oduševio... Bijeg tamburaša koji su ukrali nagradu "Zlatni kulen", nakon čega se susreću sa nizom suludih situacija definitivno mami na gledanje, kao i popis "tamburaša" među kojima su, uz vas i Nikola Kojo, Nives Ivanković, Hristina Popović, Damir Martinović Mrle, ali i Branko Uvodić. Vas je dopala liderska "tamburaška" uloga... Vođa ste sastava Aveti...  Kako vam je leglo snimanje, kao i cijeli taj slavonski štih kojim je film obojan?


- Mogu reći da se sve odvijalo perfektno, iako je film sniman po noći, po hladnoći... Ekipa je sjajna, na čelu sa redateljem Stanislavom Tomićem...Sve u filmu naizgled je naivno, a ustvari potpuno iščašeno iz svih okvira. Prvo put se susrećem sa slavonskim "štihom", a mogu reći da sam istinski uživao i mislim da sam se i snašao dobro sa ulogom.

image
Voli nogomet, kao i provod sa svojom muškom družinom iz Cetinja

 
Ronald Gorsic/Cropix


Gostovali ste nedavno i u Splitu u sklopu "Teatra uz more", pa je na redu bila Pula, nedavno su vas ljubitelji serije "Dar mar" imali priliku gledati na malim ekranima...Nemate uopće poslovne manire tipičnog Crnogorca... Koliko ima istine, a koliko su predrasude da su Crnogorci po pitanju obaveza maksimalno opušten narod?


- Vrlo rano sam naučio što su obaveze i kako se sa njima nositi, svi u mom okruženju bili vrlo radišni. Predrasuda je da su Crnogorci neradnici, a da smo opušteni, to jesmo. Nema panike i "frke", a sve se ipak završi.

Volite humor na tuđi, ali i na svoj račun...Jeste li se kad našli u situaciji da vas je humor skupo koštao, da ste ostali neshvaćeni?


- Volim se šaliti, nisu mi strane, ni kako mi to kažemo - neslane šale...Najčešće, kad se okupi moja ekipa momaka iz ulice kod mene na selu, pa se smijemo svemu i svačemu, a kad to pokušam prepričati, još uvijek pod dojmom, vidim da me drugi blijedo gledaju. Nisam imao neugodnosti, osim onih trenutnih stresova, kad mi se vrati neslana šala, bude žestoko.

image
Ambicije su mi što raznovrsnije uloge, pogotovo u kazalištu
 
Biljana Blivajs/Cropix


Hoćemo li vas uskoro gledati u novim nastavcima serije "Dar Mar" ili u nekim drugim projektima Nove TV?


- Nadam se da će se nastaviti suradnja s Novom TV, s kojom sam izuzetno zadovoljan.

Kakvi su vam glumački planovi u narednom periodu?


- Jedine ambicije su mi da radim što više, pogotovo sada...svi smo svjedočili korona zastoju na svim poljima.

Neostvarene ambicije u glumačkom smislu? Postoje li?


- Naravno da postoje i to u smislu što raznovrsnijih uloga, pogotovo u kazalištu.ž

image
Prizor iz filma 'Po tamburi'
 
PROMO


Odmor na Cetinju i Njegušima


Maštate li i vi o godišnjem odmoru? Znamo s kim ćete ga provesti... Gdje ga najradije provodite, što za vas znači idealan predah, kako punite baterije?


- To malo odmora koji ću imati ovog ljeta provest ću sa svojom obitelji, u Crnoj Gori, na Cetinju..Njegušima...primorju. Koliko god vapio za odmorom, nije mi žao što ga neće biti puno ovog ljeta jer ću ga prekidati odlaskom na festivale. Nakon Pule i filma "Po tamburi", sljedeći je festival u Sarajevu sa filmom,"Ječam žela", i na kraju Karlove Vari sa filmom "Poslije zime".

Uloga oca, po onome što vidimo iz medija društvenih mreža..., neopisivo vas je razgalila i usrećila. Sigurno je, tim više, dodatno teško biti odsutan zbog posla i propuštati neke stvari u životu vaših mališana...Jeste li zadovoljni kako uspjevate balansirati privatni i poslovni život?


- E, zato je stvarno potrebna ogromna energija... organizirati dan, a onda se izboriti sa trogodišnjim djetetom koje je prepuno energije, pa onda i sa bebom, a s druge strane kad sam odvojen od njih jedva čekam da mi se "popnu na glavu".

Supruga Jelena i vi već ste glumili zajedno, priželjkujete li opet neki zajednički projekt? Ili takvo što sigurno neće biti moguće još neko vrijeme...


- O tome još nismo razmišljali, no ako se i dogodi, znat ćemo odgovoriti izazovu, siguran sam.

Bračni parovi često se znaju porječkati na temu tko je dao veći obol u zajedničkim obavezama; pa će stati nabrajati tko je što napravio u danu, želeći sebe predstaviti kao onoga tko "poteže" više...Kako vas dvoje stojite po tom pitanju, jeste li u tome izuzetak ili...


- Ovisi kako smo kojeg dana raspoloženi i koliko smo umorni, ni u čemu nismo izuzetak, pa ni u tome, ali osmjeh naših mališana sve briše...

image
Sa suprugom Jelenom Perčin
 
Tomislav Kristo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 05:54