StoryEditorOCM
ShowbizNastavak suradnje

Svi bruje o novom ‘Boratu‘, a za soundtrack je opet zaslužan Bregović: čak dvije skladbe sarajevskog glazbenika našle su se u ‘kontroverznom‘ filmu

Piše M.P.
26. listopada 2020. - 13:14

Nakon uspješne suradnje na filmu "Borat" 2006. godine, Goran Bregović ponovno je svojom glazbom obogatio nadolazeći, dugo očekivani, nastavak pustolovina kazahstanskog novinara u Americi. Film "Borat Subsequent Moviefilm", ili jednostavnije, Borat 2, već je po premijeri iznervirao pristaše Donalda Trumpa, pa i samog američkog predsjednika.

Ovaj put protagonist Borat Sagdiyev (Sacha Baron Cohen) svoje putovanje počinje iz kazahstanskog gulaga gdje ga je poslao predsjednik nakon što je osramotio domovinu, a spreman je učiniti sve da zabavi "McDonalda Trumpa" na čelu "obećane zemlje" Amerike.

Kritičari već hvale nastavak "Borata", a čini se da bi film i kad je glazba u pitanju mogao polučiti same pohvale. U prvom je nastavku, podsjećamo, uz Bregovića na soundtracku gostovao čitav niz renomiranih romskih glazbenika poput Esme Redžepove, Kočani Orkestra i Fanfare Ciocarlia, kao i hrvatska klavijaturistica Belinda Bedeković.

Drugi filmski nastavak otvara Bregovićeva skladba "Erdelezi", koja je publici poznata sigurno iz "Doma za vješanje" Emira Kusturice, komponirana s motivima romske glazbe i obrađivana u raznim stilovima.  Borata u Ameriku iz rodnog sela u Kazahstanu prati i "Kalašnjikov", još jedna Bregovićeva uspješnica, komponirana ponovno za potrebe Kusturičina filma "Underground".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 05:47