StoryEditorOCM
ShowbizNEMA KONKURENCIJE

Sve zanima kako Severina u 50. godini života izgleda bolje od većine puno mlađih kolegica? Stručnjaci otkrili koja je tajna Sevine mladolikosti, iznenadit ćete se o čemu se radi

8. veljače 2022. - 12:51

Seve je jedna jedina i nema joj ravne! I čini nam se da svaki put kada je vidimo na nekom događaju ona izgleda sve bolje i bolje. Znate li da ove godine Severina puni 50 godina? Da, ne lažemo vas, a morate priznati da izgleda bolje od većina kolegica koje su bar 20 godina, ako ne i više, mlađe od nje. Splitska pjevačica ima stas, glas, dobar stil i izgled a i vrijeme je na njenoj strani morate priznati jer nekad pomislimo da je ono stalo samo za nju.

image
Srđan Vrančić/Cropix

Baš nas je zanimalo, a priznajte i vas također, što je to sve Severina radila na sebi, je li u pitanju estetska kirurgija, botoks, fileri...hormonska terapija,  posebna prehrana ili nešto treće. Porazgovarali smo sa splitskom nutricionisticom, specijalisticom dermatovenerologije i dvostrukom svjetskom bodybuildericom.

Dragana Olujić , mag. nutricionizma smatra da je Severina jako predana svojem izgledu što je jako važno za rezultat.

-Nije to baš tako nemoguće, ima hrpa žena u zrelim godinama koje izgledaju bolje nego kad su bile mlađe, i bolje nego većina mlađih cura. To je produkt organiziranog truda i rada te jasnog određivanja prioriteta.

image
Kad je žena sebi visoko na ljestvici prioriteta onda nije nemoguće izgledali dobro kao Severina
Nikola Vilić/Cropix

Severini je to kruh. Po mom mišljenju izgled i lice su joj visoko na ljestvici prioriteta, stoga ona ulaže veliku pažnju i tome kako jede i vježbanju. Sigurno dobar dio dana posvećuje obrocima i njihovom planiranju i vježbanju. Kada se to smatra poslom od osam sati kao što sigurno Severina je, onda to nije nemoguće. Naravno, genetika i dobar odnos prema tijelu i zdravlju su doprinjeli svemu tome.

Kad je žena sebi visoko na ljestvici prioriteta onda nije nemoguće izgledali dobro kao Severina koja je na pragu 50-ih, otkrila nam je Dragana Olujić.

Međutim, ima žena koje su također na estradi i koje, kao i ona, žive od svojeg izgleda a usudili bi se reći da nisu Severini ni do koljena. Olujić nam je otkrila što bi se moglo kriti iza toga.

-Treba vidjeti što je sve uključeno nekome u život i obveze. Vjerujem da svaka žena to može ali nekome treba manje nekome više. Severina ima prednost jer se lijepa rodila i ima lijepu građu i samo je to trebala njegovati.

Svakako, na tome joj svaka čast i trebala bi biti primjer svima. Pogotovo kad se zna što je sve prošla u životu. Ja joj se divim i po meni je Severina osoba koja je vrijedna poštovanja i divljenja, rekla je Olujić i osvrnula se na estetsku kirurgiju.

image
Damir Krajac/Cropix

-Estetska kirurigija ne rješava problem, ako u pozadini nema odgovornog odnosa prema tijelu i prehrani. Pa čak ni hormonske terapije neće same od sebe riješiti problem. Žene moraju biti svjesne da ni kirurško uklanjanje kilograma nije trajno rješenje, nego treba nastaviti vježbati, jesti zdravo i brinuti se o sebi, zaključila je mag. nutricionizma Dragana Olujić.

Stručno mišljenje o Severininim zahvatima, estetskoj kirurgiji i tretmanima kojima se podvrgnula upitali smo Vanu Kljaković Gašpić, dr. med., specijalist dermatovenerologije koja radi dermalne filere, botoks, skin boostere, mezoterapiju i tretmane plazmom koji su potpuno prirodni za revitaliziranje kože.

image
Vana Kljaković Gašpić, dr. med., specijalist dermatovenerologije
Maksim Bašić

Kljaković Gašpić, osnivačica Poliklinike Nova, najviše se opredjelila za muški dio populacije i transplataciju kose, a posljednji pacijent bio joj je poznati splitski chef Ivan Pažanin.

- Osim što je posvećena zdravlju i vježbanju, posrijedi su i dobri geni, ali ona sigurno bira kozmetičke tretmane i pažljivo ih dozira. Sigurno filerima doradi malo volumena kojeg svi izgubimo s godinama, ali to nije očigledno jer se ne radi o prenaglašenim usnama kao što neke poznate osobe vole napraviti.

image
Maksim Bašić

Isto tako vjerujem i da koristi male doze botoksa kako bi se suzbile bore na čelu, između obrva i oko očiju, međutim sve je to dozirano. Tajna je u mjeri- poručila je Kljaković Gašpić.

Otkrila nam je da osim klasičnih tretmana Severina veliku pažnju sigurno posvećuje i kvaliteti kože koja se postiže raznim mezoterapijskim koktelima i skin boosterima.

-To su preparati koji dubinski hidratiziraju kožu i revitaliziraju je odnosno rade na kvaliteti kože. Konture lica se ne mijenjaju već se postiže čvršća i zaglađena koža. Sumnjam da su neke hormonske terapije u pitanju. Tajna je u genima i mjeri. Iva Radić je recimo još jedan dobar primjer te prakse.

Iva također izgleda odmjereno i prirodno, zaključila je dr. Kljaković Gašpić i dodala da neke osobe s godinama jednostavno promjene percepciju o svojem izgledu.

Ima i savjet za žene.

-Nemojte se povoditi za zadnjim trendovima kao što su prenaglašene usne i obrve. One će proći a kasnije ćete možda žaliti. Cat eyes recimo ja ne radim i ne bih preporučila nikome. Svi trebamo dostojanstveno stariti uz pomoć kozmetičkih tretmana koji su nam sada pristupačni i dostupni, zaključila je Vana Kljaković Gašpić, dr. med., specijalist dermatovenerologije.

image
Trening u kombinaciji sa zdravom i izbalansiranom prehranom jako pridonosi mladolikom izgledu

Anamaria Medak, dvostruka svjetska prvakinja u bodybuildingu:

Ako Severina trenira, onda je to barem tri puta tjedno. Teško je procijeniti o kakvom treningu se radi jer je genetika presudan faktor kao i prehrana.

Postoji mogučnost i da uopće ne trenira, ali pazi na prehranu i ima dobru genetiku. Isto tako moguće je da kombinira kardio trening i trening utezima uz pomoć kojih je svojem tijelu dala željeni oblik i čvrstoću.
Trening u kombinaciji sa zdravom i izbalansiranom prehranom jako pridonosi mladolikom izgledu tijela a i lica.

Utječe prvenstveno na sastav tijela, mobilnost, gustoću kostiju (trening snage), zbog samih mišića izgled kože je drugačiji, koža izgleda zategnutije (pretežno u tijelu). Na izgled lica nema baš toliko utjecaja.

Potkožna mast utječe na izgled lica i obično ljudi s jako niskim postotkom masti izgledaju starije jer im se koža  na licu nabora. Ali sigurna sam da lice 'rješava' drugim metodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 16:13