StoryEditorOCM
ShowbizUSKORO

Stiže serija o Arnoldu Schwarzeneggeru: Poznati akcijski glumac progovorit će i o aferi sa spremačicom!

Piše Tanja Vučićević/ Gloria
14. svibnja 2023. - 08:30

Bio je profesionalni bodybuilder, proslavio se kao glumac, dokazao u ulozi redatelja, a na kraju je sve to kapitalizirao u businessu i politici. Nije teško pogoditi da je riječ o Arnoldu Schwarzeneggeru, akcijskoj legendi čija je životna priča uobličena u trodijelni Netflixov dokumentarac "Arnold". Umjesto da drugima prepusti glavnu riječ, o svom životu progovara sam: prva asocijacija da se tu, vjerojatno, radi o hagiografiji, da je jedva dočekao sebi skinuti kapu, navodi na krivi trag.

Nedavno objavljeni trailer otkriva, naime, da bivši guverner Kalifornije iznenađujuće otvoreno, pa i brutalno iskreno priča o svom životu, nevjerojatnom putovanju započetom u austrijskom gradu Thalu, u Štajerskoj, gdje je rođen prije 75 godina, koji ga je odveo u američku filmsku prijestolnicu.

image

Arnold i bivša supruga Maria Shriver

Mandel Ngan/Afp

Osvojio ju je 1982. isklesanim tijelom profesionalnog sportaša, naslovnom ulogom u pustolovnom filmu "Conan Barbarin", no već se tada moglo osjetiti da se u tom neobičnom Austrijancu, koji je engleski tada govorio s tvrdim, njemačkim naglaskom, krije puno više od mišića.

Ponajprije, malo tko je očekivao da će legendarni snagator motivaciju za putovanje kakvo rijetki prevale, opisati uz pomoć tehnike mentalne vizualizacije cilja, tvrdeći da njegova priča doista počinje zamišljajem onoga što je tada doživljavao kao uspjeh. I silno želio.

"Vidio sam sebe na pozornici s tisućama ljudi kako vrište: ‘Arnold, Arnold, Arnold‘. A kada vizualizirate nešto vrlo jasno, vjerujte mi da 100 posto možete doći baš tamo", kaže svima znani Terminator u trodijelnom Netflixovom dokumentarcu čije prikazivanje počinje 7. lipnja. Bivši političar koji je u poznim godinama snimao fizički zahtjevnu akcijsku franšizu "Plaćenici", ovih dana promovira svoju prvu igranu seriju u četrdesetak godina dugoj karijeri: riječ je o Netflixovom špijunsko-avanturističkom projektu "Fubar" u kojem tumači (glavnu) ulogu umirovljenog agenta CIA čijem će povratku u špijuna kumovati njegova kćer, također špijunka.

image

Christine Schwarzenegger, Katherine Schwarzenegger, Maria Shriver, Christopher Schwarzenegger i Lauren Miller Rogen

Chris Delmas/Afp

Ulogu tatine nasljednice dobila je američka glumica Monica Barbaro, a autor serije je Nick Santora. Dakako, uloga uključuje mnogo akcijskih scena jer vremešni, holivudski Terminator ne pomišlja usporiti, a kamo li se umiroviti. Zato njegova tvrdnja u dokumentarcu kad kaže da je, nakon svega što je isprobao u životu, uvjeren kako se umijeće stvaranja ispunjavajućeg stila života temelji na povlačenju granice samom sebi. Ili bolje rečeno, kontroliranju potrebe za potrebe za dokazivanjem svima i svugdje.

image
Mario Tama/Getty Images Via Afp

"Ako ste uvijek gladni, nikad nećete biti stvarno zadovoljni", tvrdi u dokumentarcu Schwarzenegger svojim prepoznatljivim baritonom. Režirala ga je Lesley Chilcott, a bivši guverner priča o tri ključna poglavlja svog života: Arnoldu kao sportaša, Arnoldu kao glumcu i Arnoldu kao Amerikancu, piše The Hollywood Reporter.

Ono što posebno intrigira u Schwarzeneggerovim intervjuima koji su okosnica dokumentarca, činjenica je da svoje viđenje njegovih prijelomnih životnih epizoda daju njegovi i prijatelji i neprijatelji, kolege te malo znani ali ipak upućeni promatrači. Pokriveno je, navodno, sve - počeci karijere, glumački vrhunac te razdoblje kada je upravljao jednom od najbogatijih američkih saveznih država, Kalifornijom. Progovara i o (blago rečeno) turbulencijama u svom obiteljskom životu, piše Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 23:31