StoryEditorOCM
ShowbizISKRENO U ETERU

Splićanka Antonija Šerić: Aljoša me čekao s čašama vina, ‘ajmo preslušavat. Ispada da sam u Pavel došla preko kreveta

Piše Scena SD
21. lipnja 2023. - 16:42

Antonija i Aljoša Šerić, pjevačica i glavni autor benda "Pavel", te dakako supružnici, gostovali su na Top Radiju kod Gine Damjanović, kojoj su ispričali štošta zanimljivoga.

Iznenadila sam samu sebe, jer sam shvatila da vas nikada nisam pitala otkud ime ‘Pavel‘? Znam što znači na latinskom, ali otkud to ime? - upitala je Gina Tonku i Aljošu, dodajući kako ime Pavel dolazi od latinske riječi "paulus", što znači "mali" i vidno ih iznenadila.

"Kako odgovarajuće! Odlično, da, hvala ti na toj informaciji!“ - kroz smijeh je odgovorio Aljoša, te nastavio kako nema posebne priče koja stoji iza imena benda:

"Sviđa mi se ime. Da sam sina dobio 2007. godine, nazvao bih ga Pavel, jer mi je lijepo ime, ali eto nisam, bio sam u nekima, sada već pokojnim vezama, promašenima...“

"Počivale u miru!" - kroz smijeh je dodala Tonka.

Prije Pavela, Aljoša je bio u bendu Ramirez. Otkrio je i neke detalje o pjesmama koje je otpjevao sam.

image

Aljoša Šerić

"Baš se pripremam za jednu emisiju u kojoj moram pjevati neke svoje pjesme. A imam problem što nijedna moja pjesma nije poznata! Ili su jako spore i tužne ili su poluzafrkantske. Jednostavno, one pjesme koje Tonka pjeva su jedine radijski vrćene pjesme. Moje se ne vrte (...). Bože moj, ne možeš u svemu biti super. Kao što se, recimo, odlično oblačim“ - kroz smijeh je ustvrdio Aljoša.


Tonka je u bend došla kao prateći vokal, u međuvremenu su se zaljubili, oženili i dobili dvoje djece. O tome kako je ostatak benda reagirao na to da su njih dvoje ušli u vezu, Tonka je otkrila:

"Pa dobro, nisam djelovala valjda kao Yoko! U svakom slučaju, mislim da smo se našli baš za koncert 2012., pa me pozvao da dođem do njega, da preslušamo CD-ove i pjesme i onda me dočekao s dvije čaše vina i kao, ‘ajmo preslušavat‘...

Ispada, eto, da sam u Pavel došla preko kreveta, ali nije istina. Šalim se" - smijala se Tonka.

Oko svake se mučim

Pavel ima pet albuma, a Tonka i Aljoša po jedan samostalni. Glazbenik piše i za druge izvođače. Otkrio je kako to uspijeva.

"Trudim se. Pokušavam svaki dan nešto raditi. Doma imamo bebu od godinu i pol dana. Ja sam samostalni umjetnik i, naravno, ako sam doma s bebom, ne možeš baš nešto tu...“ - rekao je glazbenik, a Tonka kroz smijeh dodala: "Beba će završiti u demu!“

"U pozadini dema koji si zapravo i sad čula je dječji plač ili smijeh...“ - otkrio je Aljoša.

"To je istina. Jednom sam išla snimati vokale, nabila slušalice i krenem pjevati i odjednom čujem plač male bebe, svoje bebe i trčim nazad u sobu, jer smo je taman uspavali! A  Aljoša mi kaže: Ma ne, ovo ti je snimljeno“ - ispričala je Tonka kako to izgleda u obiteljskoj svakodnevici.

image

Tonka Matković Šerić

Upitan oko koje pjesme se najviše mučio, Aljoša je odgovorio:

"Oko svake se puno mučim. Pogotovo oko teksta, to mi je najteže zato što sam i osjetljiv na tekstove, izrazito cijenim izvođače koji imaju dobre tekstove.

U osamdesetima sam odrastao na tekstopiscima odnosno pjesnicima poput Momčila Popadića, Drage Britvića... i onda me jako strah pisati tekstove, jer visoko mi je ljestvica postavljena. Na žalost, već sam svjestan da nikada neću dosegnuti tu ljestvicu, ali što je bliže naguram tim nekim idolima, to sam zadovoljniji... Da ne spominjem Arsena Dedića, Đorđa Balaševića – to se rodi, to se ne može jednostavno baš naučiti. Ja se nisam rodio takav, ali se trudim.“

Ban mi je osta‘ dužan kavu

Tonka je u jednom starom intervjuu rekla kako bi voljela surađivati s Marijanom Banom, Ivanom Dečakom i Tedijem Spalatom i sve je ostvarila. Međutim, jednog od njih nikada nije upoznala.

"Ivan je naš prijatelj. Kada je tadašnja klavijaturistica Irena imala pjesmu koju je htjela pjevati sa ženskim vokalom, bilo je logično da mu uletim, da na taj način još malo produbimo prijateljske odnose i imamo nešto skupa. Što se tiče Marijana Bana, Skansi je napisao super pjesmu i pitao bi li ja uskočila, da je Marijan to snimio već u Splitu.

Došla sam, snimila, tako da još mi duguje kavu na Rivi, jer se zapravo nikada nismo upoznali. Samo smo se čuli, dopisivali, nikad se nismo vidjeli, to mi je jako žao“ - otkrila je glazbenica.

"Tedi, on je stvarno možda čak i najposebnija suradnja. Ipak je to Tedi Spalato kojeg sam slušala kao dijete, obožavala sve njegove pjesme, odrasla u Splitu, naravno, on je pojam svim Splićanima koji se bave glazbom, tako bar mislim, tako ga doživljavam i stvarno je specifičan lik, stvarno je posebna osoba. On kad uđe u prostoriju to je neka eteričnost oko njega i stvarno nam je oplemenio pjesmu i  napravio ju savršenom.“

image

Grupa Pavel je i zapjevala na Top Radiju

Aljoša je Tonku zaprosio prije koncerta Eltona Johna

"Bilo je super,  Aljoša je bio mokar, jer sam ga prolila s koktelom i onda je bio živčan! Mrzi kad ga netko zalije“ - ispričala je Tonka, a Aljoša dodao:

"Ona mene uglavnom često zalije! Na nekim od prvih dejtova me prolila s onim nekim ‘bubble tea‘...".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:43