StoryEditorOCM
ShowbizPUNO EMOCIJA

Splićani Luka i Ivica zamalo izletjeli iz ‘Masterchefa‘, Višić: Ovo je dobra noga u gu*icu!; Emina je ispala i sve šokirala viješću, priznala je: Htjela sam pobijediti s hidžabom

Piše Rebeka Pastuović
21. listopada 2022. - 09:20

Još jedan stress test našao se pred našim MasterChef natjecateljima, a sinoć su u njemu sudjelovali Emina Bajramović, Lucija Davidović, Nikola Kotur i dva Splićanina, Luka Marin i Ivica Višić.

image
Luka Dubroja/

- Ma je, di ćeš past, nema padanja sad. Slušaj, ko prije, ko posli, kad tad će za svih završit stres test. Sve je dio igre, al ovo je dobra noga u gu*icu, dobre injekcija, rekao je Ivica, 51-godišnji umirovljenik iz Splita, prije svog prvog stres testa.

- Ne znan di bi moga zeznit, odnosno, na šta triban pripazit. Mislin da će danas borba bit šarena, jedva čekan vidit kako će se sve odvit, rekao je mladi proces menađer, također iz Grada pod Marjanom, Luka Marin.

image
Luka Dubroja/

- Moglo bi se reći da se danas vraćamo korijenima, onome što su naše bake, a nekad i didovi kuhali. Ali s malin ‘twistom’, na moderan način, rekao je chef Stipe, predstavljajući dekonstrukciju brudeta, kojeg su kandidati mogli pripremati 70 minuta. Raspoloživo vrijeme na početku im se doimalo dovoljnim, ali ubrzo se pokazalo da nisu svi razmislili o kompliciranoj pripremi krekera od palente.

image
Luka Dubroja/

Svi kandidati u stress testu i u ovom su izazovu imali pravo na pomoć jednog kolege s galerije. Emina je pomoć potražila kod Lucije Kerečin, Ivica se pouzdao u Afriku, a L. Marin je oči usmjeravao k Leu Jurišiću. Piasevoli je savjete davao Luciji, a Anita Vuković je pomagala Nikoli.

image
Luka Dubroja/

Jedini se nikola odmah bacio u pripremu palente. Emini je Lucija savjetovala isto, ali ju ona nije poslušala te ju je naknadno zamijenila s Lorom.

- Evo fala Bogu ide dobro, snalazin se. Ribu san već isfiletira, pravin temeljac, čin to završin krećen sa puron. Recept od chefa Stipana je odličan, svaka mu čast na onome šta je napisa na papir. Vidi se da nas voli, he-he, rekao je vječno vedri Višić u žaru pripreme.

image
Luka Dubroja/

- U blagoj san panici, žiri uvik zada u knap vrime pa ćemo vidit kako ću proć. Koji je ovo pritisak i kako je sve to teško izvesti znaju samo oni koji su kroz to prošli, rekao je izbezumljeni Luka Marin, kojeg su chefovi upozorili da recept pročita od početka do kraja.

image
Luka Dubroja/

Kada je 70 minuta prošlo, Lucija Davidović probila je led i prva odnijela jelo žiriju. Ivičinim jelom chefovi su bili zadovoljni, ali ga nije prikladno servirao:

- Adrenalin još nije popustija, tija bi da je fino i ukusno, mada na izgled nije. Pobiga mi je toć, komponente su na mistu, al nije bilo dovoljno vrimena, priznao je. Objasnio je da mu je pomagač Afrika na kraju ohrabrujuće poručio: - Udaramo na okuse sad! Izgled forget! 

Iako se chefovima svidio okus Ivičinog brudeta, mentor ga je upozorio na ozbiljnost u pristupu natjecanju.

- Čujen šta moj mentor govori i znan da vidi nešto u meni. Ja volin, kako se kaže, "Tjeraj sve na zabavu", al dajen ja sve od sebe kod tog kuhanja, prihvatio je Ivica savjet.

Ni Luka Marin nije bio pretjerano oduševljen svojim tanjurom, a kremu i kreker koje je pripremio smatrao je kritičnima:

- Moja introspekcija će me kasnije napravit boljim kuvarom. Sam sa sebon san zadovoljan, al s jelom ne baš. Cijenio bi priliku da mogu ostat, rekao je chefovima samokritični Splićanin i dodao da želi postati pravi kuhar.

Kraljica stress testa, 26-godišnjakinja Emina Bajramović sa svojim je tanjurom bila zadovoljna, a žiriju se požalila na Lucijino glasno pomaganje. 

- Trebala si ju poslušat, palentu je trebalo pripremati prvu, rekao joj je chef Melkior.

Nikoli Koturu chefovi su zamjerili što je najsporije isprobavao Stjepanov dekonstruirani brudet na početku zbog nepoštivanja prava drugih kolega natjecatelja.

Lucija je u ovom stres test izazovu službeno pripremila najbolje jelo. S druge strane, Eminino jelo dobilo je najoštrije kritike, zbog čega je morala napustiti show.

- Žao mi je što idem, što nisam stigla do cilja koji sam zamislila, ali to je tako, rekla je Emina, a zatim otkrila sretnu vijest: - Tjedan dana prije ulaska u MasterChef saznala sam da sam trudna. Htjela sam biti prva žena s hidžabom koja je osvojila MasterChef titulu. Međutim, život ide dalje, čekaju me nove pobjede, rekla je ova buduća mama. Novosti su razveselile žiri, a Eminin je mentor, chef Damir zaključio da se nikada neće dogoditi bolji stress test od ovoga.

- Žaj mi je Emine. Svi smo se tu zbližili. Al drago mi je da san ja proša, rekao je Ivica za kraj. Nema ništa bolje nego kad vas neko u kući od srca dočeka, zagrli, poljubi (Ženo, to je prijateljski!), rekao je veseli Ivica nakon što je savladao svoj prvi stres test.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 18:14