StoryEditorOCM
ShowbizSAMO ZA SLOBODNU

Sjećate li se Božidara iz Večere za 5? Nakon tri mjeseca prekinuo medijsku šutnju: ‘Njihova su jela bila kao da im se ptica posrala na tanjur, a Neda je rekla da ću dobiti metak...‘

Piše Vinko Paić
26. kolovoza 2021. - 22:19

Nakon što je početkom lipnja prikazana najskandaloznija emisija popularnog showa RTL-a Večera za 5 na selu, koja uskoro opet počinje s emitiranjem, priznati međunaroni kuhar Božidar Miodragović (66) zaključao je profil na Facebooku i odbijao svaku komunikaciju s novinarima. Sve dosad!

Međutim i gotovo tri mjeseca poslije Božidar, koji je postao prava medijska zvijezda nakon prikazivanja emisije u kojoj su mu kandidati dali svega 17 bodova za pripremljenu večeru, kaže kako stoji iza svojih riječi.

image
Božidar Miodragović
Dalila Žuklić

- Ne kajem se zbog svojih postupaka, oni su ološi! Sami su priznali da nisu ocjenjivali jela nego mene. To je strašno! Meni je najvažnije da me struka podržala, i to iz cijele regije. Poslali su mi poruke podrške i to mi najviše znači. Pravi prijatelji koji me poznaju su bili uz mene, govori nam kuhar koji je mobitelom fotografirao jela ostalih kandidata koja smo imali prilike vidjeti i na televiziji.

- Kao prvo, mali Mateo, pa pogledajte to njegovo gravče na tavče, napravio je to sa dva svinjska vrata, što nije ni za lučke i šumske radnike, a kamoli za ocjenjivanje. Pa jeste vidjeli koljenicu od Sanele, to se sve bilo raskuhalo, krumpir nije bio slan. Nedinu hranu ne želim ni komentirati. A kako su tek to servirali, kao da se ptica posrala na tanjur. Ja sam njima svima dao realne ocjene i stojim iza njih, nisam nikoga zakinuo. Moji prijatelji, profesionalni kuhari, rekli su mi: 'Ti si idiot, trebao si im dati sve jedinice i dvojke.' Ali zajebao sam se, htio sam ih nagradit za trud, i eto kako je ispalo.

image
Božidar Miodragović
Dalila Žuklić

Pazite, ta ista Neda, ona je već prvog dana snimanja, kad još i nije došlo do večere rekla: 'Dobit će Božo metak u petak!' O čemu mi pričamo... Pa izmislili su da mi je desert imao dlake. Neda je sve zakuhala, tu nema govora. Samo mi je žao da je nisam izbacio vani sa snimanja. Zamjeram i produkciji što nisam kuhao odmah na početku tjedna, u ponedjeljak, jer bi sve bilo drugačije. I ne bih dobio ocjene koje sam dobio.

Pitamo ga i bi li opet sudjelovao u Večeri za 5?

- Ponovio bih bez problema sudjelovanje u emisiji, ali samo s pravim ljudima, recimo pobjednicima iz prijašnjih emisija. Ali prvo me iz produkcije moraju odblokirati sa stranice emisije na društvenim mrežama, jer su mi zabranili komentiranje, pomalo ljutito će.

Podsjetimo, finale sezone u kojem je sudjelovao Božidar izazvalo je neviđeni interes javnosti.

Nakon što je protukandidate dočekao s osvojenim kulinarskim medaljama oko vrata i ponudio ih aperitivom, najavio je svoja jela rečenicom: 'Nadam se da ćete uživati u finim jelima, ovo možete dobiti samo u hotelima s visokom kategorijom od 4 do 5 zvjezdica.'

Božidar je na kraju večeri poraz teško prihvatio pa se odlučio obračunati sa Svenom, Nedjeljkom, Sanelom i Mateom za koje je bio uvjeren da su se urotili protiv njega.

image
Božidar Miodragović
Dalila Žuklić

- Kako vas nije sram za ovakvu večeru dati samo 17 bodova?! Ja sam u ovu večeru uložio dvije tisuće kuna, a vi za vaše ništa!, rekao im je i dodao.

- Vi ste svi seljačine kakvih nema na svijetu. Cijeli narod će vidjeti kakve ste ocjene dali kuharu profesionalcu. Ocjenjuje se jelo, a ne ljudi, kazao je Božidar.

Predsjednik je Udruge kuhara grada Bjelovara i često sudjeluje u kulinarskim natjecanjima, gdje ponekad bude i sudac, a u Večeru za 5 se prijavio kako bi pokazao svoje vještine te je odmah istaknuo da mu je pobjeda jako važna. 

image
Božidar Miodragović
Dalila Žuklić

- Jedan sam od najuspješnijih kuhara svoje generacije. Išao sam na mnoga međunarodna natjecanja kuhara, a najdraže mi je ono na kojem sam bio kao sudac prije dvije godine u Koreji, to mi je bio pravi izazov, pohvalio se u showu.

Nakon što je na malim ekranima prikazana emisija u kojoj je završio na posljednjem mjestu zbog svoje je nagle reakcije izazvao mnoge komentare gledatelja kao i nekih svojih sugrađana koji su mu zamjerili burno ponašanje pred kamerama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. siječanj 2023 00:24