StoryEditorOCM
Showbizpodržala ih

Simona Mijoković podržala klečavce, pa se prisjetila svoje mračne prošlosti: ‘Dvanaest godina sam čista od kokaina‘

Piše SCENA SD
2. ožujka 2024. - 19:04

Simona Mijoković, poznata kao nekadašnja Gotovac  s bivšim je suprugom Antom Gotovcem dugo je plesala u sjenama razuzdanog života, lutala putevima prostitucije i klizila u omamljujuće oblake droge. No, ta poglavlja već su godinama iza nje, kao izgubljena u vrtlogu vremena.

Današnja Simona diše mirno u obiteljskoj idili Linza u Austriji, zagrljena s suprugom Stanislavom Mijokovićem, s kojim je stupila u brak 2016. godine, nakon godina prijateljstva. 

Put do sadašnjosti nije bio bez trnja. Simona je rasla u olujama roditeljskog razvoda, zapletena u mračne niti droge. Njezin put prema preobraćenju potaknuo je upravo sadašnji suprug, Stanislav. "Nekada, za Božić, promatrala sam Isusovu priču na ekranu i čudila se je li to stvarno moguće, ili je to samo iluzija filmskog platna. Ali vremenom, Spasitelj je ojačao moju vjeru, sada ne mogu zamisliti život bez Njega", prisjeća se Simona, dok je prvi put uronila u stranice Biblije na TV showu "Farma". 

"‘Dvanaest godina sam čista od kokaina, nemorala, a Gospodin me ozdravio. Imala sam bulimiju, od koje sam bolovala četrnaest godina, pušila sam cigarete i bila poročna. Ostaviti to iza sebe nije bila moja snaga, već Božja milost. Petnaest godina, od svoje dvanaeste, živjela sam u teškom grijehu, svaki dan sam pušila travu, tražila sam kokain, heroin, ekstazi... Od malih nogu konstantno sam se drogirala, djetinjstvo mi je prošlo, a u moj život ušli su muškarci. Sve je to bio začarani krug nemorala u kojemu mi nitko nije pružio ruku, već sam sve dublje i dublje tonula u crnu rupu. Sve što je ljudima nemoguće, Bogu je moguće‘‘,

Njezin suprug Stanislav Mijoković, također je hodao stazom braka prije nego što su se njihove sudbine ispreplele. Nakon razvoda, Simona i Stanislav živjeli su u predbračnoj čistoći, gradeći prijateljstvo. "Bili smo najbolji prijatelji godinama. Nismo dijelili postelju, iako bi mnogi smatrali to smiješnim. Neka smiju", hrabro je rekla.

Danas, Simona je majka petero djece. Priznaje da je njezina prošlost neizbježna tema, a njezina kćer Gabrijela svjesna je tih tamnih niti koje su nekad plele njezin život. 

Vjera je postala neodvojiv dio njezinog bića. Simona dijeli kako se trudi redovito hrliti u crkvene dvorane, iako svakodnevna obveza ponekad nudi samo petkom, subotom i nedjeljom. "Nedjeljom, svi idemo zajedno, a djeca često prate i druge dane u tjednu na svetoj misi. Joshua ima svoju srijedu posvećenu bogoslužju u školi, pohađajući privatnu školu Srce Isusovo", izjavila je s osmijehom.

U intervjuu za Večernji list, Simona Mijoković jasno je iznijela svoju podršku klečavcima koji svake prve subote u mjesecu mole na Trgu bana Jelačića u Zagrebu i diljem Hrvatske, moleći za čistoću žena, obranu domovine, prestanak pobačaja te mir duša u čistilištu.

"Imaju svu moju podršku! Njihovi molitveni nacrti ne krše osnove katoličke vjere. Njihova želja je za obitelji da očevi budu autoriteti, a što to znači? To znači da je Bog prvo stvorio Adama, a tek onda Evu. Kao dijete koje je raslo bez očinske ljubavi, znam koliko je važno očinstvo. Muškarac je temelj obitelji, dok su žene popustljivije i nježnije", objasnila je.

Simona nastavlja razmišljati naglašavajući prirodnu podjelu uloga u tradicionalnom braku. "Povijest nam govori da je muškarac bio lovac, donoseći hranu, dok je žena vodila domaćinstvo, brinula se za djecu, kuhala, čistila... Vidim težnje modernih žena za ravnopravnošću s muškarcima i željom za vlastitim autoritetom. No, sklad u crkvenom braku nastaje kada muž i žena postanu jedno tijelo, kao što Riječ postade tijelom i nastani se među nama", dodala je, podupirući klečavce u njihovim naporima za svetost braka i plodnost života.

Na koncu, novinar ju je upitao o kontroverzi glede tvrdnje klečavaca da su žene same krive ako su napadnute ili silovane ako su izazovno odjevene. "Kada sam odbacila svoju nemoralnu odjeću, osjećala sam unutarnji mir. Žena koja pokazuje previše tijela probudi u muškarcu požudu, a za one koji se bore s tim porivima, to može biti poziv na grijeh", zaključila je Simona s mišlju da odjeća također nosi svojevrsnu odgovornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:02