StoryEditorOCM
Showbiztrostruka fešta

Sanja Doležal uživala u slavlju: ‘Za 60. rođendan pozvala sam na tulum i dvojicu mladića u najboljim godinama‘

Piše Klara Rožman/JL
3. lipnja 2023. - 17:56

‘Za šezdeseti rođendan samoj sebi sam poželjela zdravlje. Mislim da je to najvažnije‘ - kroz smijeh kaže Sanja Doležal, dok raščišćava posljedice tuluma koji je proteklog vikenda upriličila u svojoj kućici u Donjem Zvečaju, na zelenim obroncima uz Mrežnicu. Bilo je, kaže nam, bučno, veselo, s puno pjesme, puno hrane i pokojom čašicom, kako i treba biti kada se obilježava Bikovo, piše Jutarnji list.

No, što je, pobogu, Bikovo, pitamo Sanju, koja je jedva dočekala da nam otkrije značenje.

- To je trostruka fešta nas, horoskopskih Bikova. Desetljećima prije nego što nas je korona nakratko ugasila, mi smo zajednički slavili naše rođendane. Jer, Zec je rođen 7. svibnja, meni je rođendan 9. svibnja, a Marinko je rođen 10. svibnja. Ja se sad više ne mogu ni sjetiti tko je tu našu zajedničku feštu prvi prozvao Bikovo, ali ime je ostalo i ušlo u legendu - kroz zafrkanciju govori Sanja, koja je na Mrežnici napravila pravi party za ekipu.

image
Davor Pongracic/Cropix

Drvenu ljetnu kuhinju s koje puca senzacionalni pogled na rijeku, ukrasila je zlatnim balonima i natpisom “Happy birthday”. Video je objavila na društvenim mrežama, gdje su joj rođendan, uz mnoge prijatelje i vjernu publiku, čestitale i kolegice Indira Levak i Karmela Vukov Colić. No, tko joj je čestitao uživo?

- Na Bikovu su bila tri benda: prvi, moj domaći, koji, uz mene, čine moji dečki: Zec i Marinko. Tu su bili i naši prijatelji, mladići u najboljim godinama: Šomi i Jimmy iz grupe Neki to vole vruće, a s nama su slavili i naši dragi prijatelji “omladinci” iz grupe Pavel - govori Sanja, koja je s Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom lani glazbeno udružila snage upravo s grupom Pavel, pa su zajedno otpjevali fenomenalnu pjesmu “Dani koji sjaje”, čiji stihovi kažu: “Još uvijek daleko je kraj, još uvijek žari isti sjaj, još ima prkosa u nama. Neka svi drugi ostare, neka nas na miru ostave, bit ćemo mladi dokle treba...”

A točno u tom tonu proslavljeno je i Bikovo, s neizostavnom tortom i darovima kojima se najviše obradovao najstariji slavljenik 81-godišnji Marinko Colnago, koji je odmah isprobao kako zvuči novi ukulele koji je za rođendan dobio na dar.

image
Davor Pongracic/Cropix

Sama Sanja, koja je neizmjerno uživala prošlog vikenda na trostrukoj rođendanskoj fešti, kaže kako je ona najljepši rođendanski dar već dobila. Bilo je to rođendansko putovanje u Amsterdam, koje su joj početkom svibnja organizirala njena djeca Lea i Luka. Lea inače već godinama živi u Londonu, dok je stariji sin Luka u Bruxellesu.

Njih dvoje dugo su razmišljali o tome kako iznenaditi svoju mamu, a onda su se sjetili kako bi najljepše bilo da svi troje na Sanjin rođendan provedu pet nezaboravnih dana u Amsterdamu, gradu u kojem Sanja još nije dotad bila.

- Amsterdam me oduševio, prošli smo mnoge muzeje, zaista uživali u upoznavanju grada, ali meni je najveće veselje bilo to što smo bili svi troje zajedno - govori Sanja, koja ne krije koliko je ponosna na svoju djecu.

- Pošteni su, skromni, brižni i samostalni. Uvijek sam ih podržavala u njihovim ciljevima i snovima, jer kada su sretni oni, sretna sam i ja - govori ponosna mama, koja se nedavno vratila iz Kanade, gdje je s Marinkom i Zecom ponovno nastupila nakon četrdeset i tri godine.

- Bilo je kratko, ali slatko. Nastupali smo u Mississaugi, a u publici je bilo i ljudi koji nisu bili ni u planu kada smo posljednji put tamo pjevali. Koncert je bio fantastičan, a u pet dana, koliko smo boravili “preko bare”, iskoristili smo priliku da odemo na slapove Nijagare, kao i u jednu prekrasnu vinariju, piše Jutarnji list.

Ali, najvažniji je bio koncert. Mi zapravo i ne nastupamo tako često, ali nam je zato svaki nastup veliko veselje, jer znamo da ćemo s publikom podijeliti emocije. Spremamo se kao da idemo na maturalac. Ja spoham piceke, ako idemo negdje dalje na put, tamanimo ih u našem kombiju i usput prepričavamo neke anegdote iz dobrih, starih vremena - kaže Sanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:19